Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Масло във въздушния филтър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ilko84 написа:
    Вала е супер мотора няма нагари, абе даже го похвалиха как изглежда и ми викат "Тази кола няма начин да е била италианска" Въздушния е сменен също. Компресия обаче не съм мерил Маслото от средата на щеката, за 400 км каране,стигна почти до минимума
    Е то маслото като изтича през филтъра ще намалява,долей си не я оставяй на минимума,знаеш тоя двигател какъв е проблемен с мазането.На мен с разпаднала се серпентина на старата глава на ми качваше масло там.Ходи измери някъде компресията за 5-10 лева и тогава ще знаеш,че двигателя е ОК и така :Dhttp://www.fiat-bg.org/index.php/models/bravo-brava/33-fiat-bravobrava9.9 трябва да ти е компресията.
    Fiat 1.4 12V
    Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
    Да си втори значи да си първи сред загубилите.
    Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Смениха ми капака на клапаните.Минах вече над 300 км и не е препушвала.Не бързам да се радвам, но май това е последното старо нещо по тоя мотор :D Благодаря за съвета ще намеря някой да ми измери компресията.Оказа се,че са ми липсвали два литра масло след 500 км.Сигурно имаше един в маркуча към въздушния филтър.Сега последните над 300 км. с нов капак(стар,ама поне е без пари ) не е бутнала маслото.Надявам се да се задържи така п.п Майстори,майстори,ама останаха в шах,а като ги питах "Ще се справите ли" получих отговор "Тука някъде да пише хлебарница"Все си мисля,че цялата работа не е била от сегменти ама..Гушнаха 700 лв ....Живи и здрави да са,като има глупаци да им ги дават

Коментар

Не разбирам защо от капака на клапаните ще хвърля масло във филтъра!
        Fiat 1.4 12V

Коментар

Ами не знам ?!?

Коментар

Тия твойте "майстори" нещо ме съмняват Yellow_Flash_Colorz_PDT_34 няма никаква смислена логика капака на клапаните да повишава картерното налягане и да ти качва масло чак до филтъра.То само дето тоя капак е на двигателя,иначе със същият успех можеше да ти кажат,че трябва да си смениш едната от трите крушки на задният десен габарит,за да не влиза масло във филтъра.
            Fiat 1.4 12V

Коментар

Май след последната операция се оправи.Вече 400 км не е препушвала.Маслото си седи на едно и също ниво

Коментар

ilko84 написа:
                Май след последната операция се оправи.Вече 400 км не е препушвала.Маслото си седи на едно и също ниво
                То за 400 км и без сегменти да си пак ще си седи там според мен проблема ти въобще не е решен !
                Fabbrica Italiana Automobili Torino
                F I A T - BraVo 2.0 20V HGT 97
                F I A T - Uno 0.9 85 500 000 km dvg железо! Вече с 1050 кубика Abarth 70 hp
                F I A T - CoUpe 2.0 16V LE Style

Коментар

ilko84 написа:
                  Смениха ми капака на клапаните.Минах вече над 300 км и не е препушвала.Не бързам да се радвам, но май това е последното старо нещо по тоя мотор :D Благодаря за съвета ще намеря някой да ми измери компресията.Оказа се,че са ми липсвали два литра масло след 500 км.Сигурно имаше един в маркуча към въздушния филтър.Сега последните над 300 км. с нов капак(стар,ама поне е без пари ) не е бутнала маслото.Надявам се да се задържи така п.п Майстори,майстори,ама останаха в шах,а като ги питах "Ще се справите ли" получих отговор "Тука някъде да пише хлебарница"Все си мисля,че цялата работа не е била от сегменти ама..Гушнаха 700 лв ....Живи и здрави да са,като има глупаци да им ги дават
                  Е то за толкова пари можеше да намериш цяло браво с тоя мотор. Няма как да е било от капака. Освен ако не е бил счупен нещо.А може би сегментите са улегнали и затова е спряла да гори.
                  http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                  Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                  FIAT БРАВО 1.2 16v
                  ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                  FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

И аз имам абсолютно същия проблем. За едно лято смених 3 възд. филтъра омазани с масло,но напоследък от около 7-8 месеца не го е правила. Забелязах че става когато е много горещо през лятото и на високи обороти над 4500
                    Opel Astra Coupe Bertone Turbo Z20LET 200 hp
                    Fiat Bravo 1.6 16v 118 hp ПРОДАДЕН !!!

Коментар

ей, взимате им душицата на тея коли - после разхода бил висок, горяло масло, пушело от намкъдеси....
                      Fiat Punto 1.1-Синята птица
                      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                      X