Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Масло във въздушния филтър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Масло във въздушния филтър

Много кофти история.Маслото тръгва от маркуча за газовите изпарения минава през инжекцията и заминава към филтъра.От там го засмуква от време на време и зад мен става все едно карам автобус иначе все си мисля че не гори масло в другото време Ходене до София,Варна,Ямбол с връщанията до Търново 1,5л. масло Някой има ли идея от какво може да е и какви $ да си глася.БЛАГОДЯРЯп.п Колата е брава 1.4 12v

Имам някаква идея, ама хич няма да ти хареса, нарича се обърната компресия. Силно се надявам да не е това, разбира се. Това се получава и от счупен или спекъл сегмент, което е по вероятно при теб.Какво е нивото на маслото в момента? Ако можеш, докарай го на минимум и пак пробвай.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Първо си провери всичките отдушници дали са наред. Ако имаш отдушник само на капака на клапаните е напълно възможно ако духа много мотора да не дава на маслото да се връща към картера и да го изкарва през маркуча.

Коментар

А дали има вариант да се е запушило разклонението на маркуча, който отвежда маслото обратно в картера.Самия маркуч го свалях и чистих, но не беше запушен.Тръбичката която слиза надолу влиза в едно синичко (като дюза) с малък отвор. Дали е възможно някъде там да има запушване и ако да, дали ще е проблем да пробвам да бръкна с някаква тънка тел, да прокарам евентуалните замърсявания.Нямам представа какво е усройството след това синьото в което се набива разклонението на маркуча и ме е страх да не прецакам нещо. Благодаря на отзовалите се

Коментар

ilko84 написа:
          А дали има вариант да се е запушило разклонението на маркуча, който отвежда маслото обратно в картера.Самия маркуч го свалях и чистих, но не беше запушен.Тръбичката която слиза надолу влиза в едно синичко (като дюза) с малък отвор. Дали е възможно някъде там да има запушване и ако да, дали ще е проблем да пробвам да бръкна с някаква тънка тел, да прокарам евентуалните замърсявания.Нямам представа какво е усройството след това синьото в което се набива разклонението на маркуча и ме е страх да не прецакам нещо. Благодаря на отзовалите се
          В голяма грешка си-онова малкото синичкото е след инжектора непосредствено преди всмукателният колектор и оттам се получава компенсиране на всмукателното налягане спрямо това разклонение преди инжектора(дебелото).Никакво масло не се отвежда обратно в картера-това цялото чудо все пак не смуче масло,а маслени пари,има разлика.Иначе запушване там може да има не е зле да го свалиш и продухаш ама цялата тази тръба е много афиф и внимавай,че се чупи като Балкански кашкавал.
          Fiat 1.4 12V
          Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
          Да си втори значи да си първи сред загубилите.
          Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Значи вярно бая съм се заблудил :D Благодаря

Коментар

Добре де сега пък се зачетох и видях че май трябва да има някаква цедка, която да улавя евентуално маслото и то да се връща ???п.п Знам че ставам нагъл ама....

Коментар

Точно така -цедка има и никак не си нагъл-просто си питаш за да знаеш.Тя седи вътре в тръбата на капака на главата и е една телена спирала.Само ,че аз не знам предназначението и.По скоро е там за да предотврати нахлуването на твърди частици към главата...ама то движението на въздушният поток е наобратно и не би станало така че...нека по-компетентните колеги се изкажат по въпроса.Може и да е там именно,за да спира маслото да не навлиза навътре,което лично мен много ме съмнява,но като се позамисля-вътре е мазало с масло,което пръска навсякъде(ако не е запушена маслената магистрала ) и това го спира да не се втурва към тръбата навътре.
                Fiat 1.4 12V

Коментар

Не знам защо, но тази цедка или серпентина има техническото име "искроуловител". Кви искри лови, идея си нямам. Можеш да я разкараш с чиста съвест. Почисти хубаво маркуча от гадостите в него.
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V
                  www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Смениха ми сегменти,гумички,гарнитури,биелни лагери,свещи,пистов ремък,стартер,шлайфаха ми главата. = 700 лв и накрая пак същото някой да има идея ??? Да ходя ли да си убивам майсторите или има решение. Казаха че буталата и цилиндрите са перфектни.Сегментите ги видях и бяха много зле наистина.Забелязах,че пуши и някъде от самия мотор но беше тъмно и неможах да видя.От някъде тече по колекторите и май заради това пуши под капака, ноооо отзад ?!? Моля за всякакви идеи. Майсторите ми казаха "Сядаш и караш" Е мерси ама,Като видях днес как една жена избяга защото смърдеше ужасно много докато я запалих и стана навсякаде в бял дим Не искам да я изхвърлям,защото вече ми стъпа много, преди две едмици и нови гърнета и сложих

Коментар

Разпределителният вал как ти е макар,че при мен когато беше изяден не изхвърляше оттам,а през щеката маслото.Сменил ли си въздушният филтър?Мери ли компресия след ремонта-задължително я измери,ако не си го направил?Мисля,че трябва да беше около 9.8 на цилиндър. ,ама трябва да погледна аутодатата.
                      Fiat 1.4 12V

Коментар

Вала е супер мотора няма нагари, абе даже го похвалиха как изглежда и ми викат "Тази кола няма начин да е била италианска" Въздушния е сменен също. Компресия обаче не съм мерил Маслото от средата на щеката, за 400 км каране,стигна почти до минимума

Коментар

Нещо не е направено както трябва, ала кое - при аутопсията...
                          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

кола

Икроуловителя е много важна част и на ме така ми цапаше филтъра и като търси какво е видях че се е скъсала серпентината аз е замених с едни телчета за съдове
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Добре де искаш да кажеш че пушенето може да се оправи със смяната на този маркуч (да го наречем) ?

Коментар

Working...
                              X