Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

По големи инжектори на Brava 1.6 16v.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

По големи инжектори на Brava 1.6 16v.

Здравейте, колеги !Искам да потпитам ако си купя инжектори с по голям дебит дали ще върви повече или ECU ще намали времето за отваряне. И ако може да сложа по големи инжектори, какви и от къде да си ги закупя понеже в bosch ми казаха, че за моята кола май няма по големи. Не знам кой е номера на инжекторите утре ще погледна в fiatAutoScan. Става въпрос за брава 1.6 16v 98 г. на пройзводсто с пластмасовия колектор.

неможе да слагаш по-големи инжектори, почисти си твойте и си готов

Коментар

Можеш да сложиш по-големи, но трябва и да понамалиш налягането на горивото с регулеруем регулатор и да видиш да не е много бедна/богата, много играчка за глупости общо взето Иначе с мапване също става да се коригират времената на отваряне...
      '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
      '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Идеята беше да пуска повече бензин и да върви повече , май няма да стане както ви го представях, но ще експериментираме. Говорим в случая без ремап на ECU.

Коментар

То бензин ще пуска, но нали трябва и повече въздух? Него от къде ще го вземеш?
          Alfa 159 SW 2.4 Ti
          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

От бутилка с кислород
            '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
            '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

S.W.A.T. написа:
              От бутилка с кислород
              Изобщо не е здравословно да даваш такива идеи... ама никак
              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
                S.W.A.T. написа:
                От бутилка с кислород
                Изобщо не е здравословно да даваш такива идеи... ама никак
                ама аз разбрах, че кислорода е за шофьора бре...
                Всичко което се затяга с ключ по - малък от №27 е нано технология!!!

Коментар

Тц, не е
                  Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Вие нещо ме взехте за мезе ... На шофьора не му трябва мноо кислород, че почва да го гони мания за скорост

Коментар

Ти какво всъщност искаш - колата да върви повече ли?

Коментар

Да !!! при браво 1.6 16v i pri delta 1.8 прегъвахме мъркуча за обратния бензин за да покачим налягането в рейката с цел повече бензин. Получи се въпреки обежденията ми от колеги от форума, че ECU ще намали времето за отваряне на дюзата когато се впръска бензин. Това не се случи ! Или поне не се осети определенно имаше осезаема мощност и разход и 12 - 15 на 100 исках и на моята брава да направя така но ударих на камък в рейката влиза един маркуч. налягането се регулира перди рейката, регулатора е под десен калник и от него отива един маркуч към рейката. Купил съм си и универсален горивен регулатор. Ще сложа него като го регулирам на 3.5 + бара, но трябва да намеря още един щуцер за рейката за да го направя като при моделите преди 98 Другия проблем е въздух. Така върви супер ама харчи като за 2.0 20v turbo .. Ако има повече въздух сигорно ще върви още повече с доста по малко бензин визирам 12-15 на 100 Какво ще ме посъветваш ?

Коментар

За повече въздух ти трябва по-широка дроселова клапа.
                          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

мога ли да сложа от 1.8 или от 2.0 или ?

Коментар

а ниските обороти ? Като е с повече въздух на ниски няма ли да пригасне .. ?

Коментар

Working...
                              X