Искам да задам едно въпросче към всички колеги със каква скорост на каране извън градско ви дава най-малък разход Защото при мене стават някакви аномалии как може да карам от 140км/ч до 180км/ч околко 200км сас градско във Варна като се има предвид 4е се пънах на всеки светофар и да ми изгори за 30 лв бензин а друг път с нормално каране пак същия път пак дами изгори пак толкова
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на гориво -------->
Collapse
X
-
Колега, аз съм стигнал до извода, че на извънградско харчи 6-7 със скорост 90-140, тоест променлива, а на градско - там е на час.а за извънградското по-скоро има значение ускорението и намалението на скоростта, а не толкова скоростта ако се поддържа постоянна - тоест ако си на слалом - само изпреварваш и биеш спирачки, разхода ще е много по-голям отколкото ако си поддържаш равномерна скорост, пък било то и 130.Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
Разхода зависи от бензиностанцията. Освен това ако имаш насрещен вятър 30 км/ч и караш със 100 е все едно че караш със 130 км/ч.Ако пък имаш попътен вятър със 30 км/ч и караш със 100 - съответно 70 км/ч.Ако няма вятър над 80-90 км/ч вече разхода се вдига защото преодоляваш съпротивлението на въздуха коетосе увеличава с геометрична прогресия.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Riki888 написа:Разхода зависи от бензиностанцията. Освен това ако имаш насрещен вятър 30 км/ч и караш със 100 е все едно че караш със 130 км/ч.Ако пък имаш попътен вятър със 30 км/ч и караш със 100 - съответно 70 км/ч.Ако няма вятър над 80-90 км/ч вече разхода се вдига защото преодоляваш съпротивлението на въздуха коетосе увеличава с геометрична прогресия.Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар