Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто със 6 скорости --->

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто със 6 скорости --->

Можели някои дами кажи на 6та предавка на 3000 оборота с колко км/ч се движи

Колега, в тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...EC%E8&start=15 има едно файлче вкарай си числата и си пресметни.
    Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
    Chevrolet Aveo

Коментар

Колега, до скоро бях с 5-степенна кутия, сложих 6-степенна с идеята, че предположих, че ще е по-дълга... но уви На 3000 об/мин се движа с около 100 ако не се лъжа, но трябва да погледна точно... каква ти е идеята?п.п. Кутията е от punto 55 , не знам спортинговите кутии дали не са различни...

Коментар

kiler_4o написа:
        Колега, до скоро бях с 5-степенна кутия, сложих 6-степенна с идеята, че предположих, че ще е по-дълга... но уви На 3000 об/мин се движа с около 100 ако не се лъжа, но трябва да погледна точно... каква ти е идеята?п.п. Кутията е от punto 55 , не знам спортинговите кутии дали не са различни...
        Снощи пробвах на 3000 об/мин се движа със 110 км/ч, 6 степенна, спортинг.
        Fiat Punto MK2 Sporting
        Fiat Punto MK2 HGT

Коментар

Моето пунто е спортинг но е със 6 скорости сменяна е скоростната кутия и на 3000 об се движа с 90 км/ч на 6000 об със 180 км/ч но бях гледал една таблица в нета за скоростните кутии и тази със 6 скорости е по барза от тези с 5 също така на първа прави 50 на 2ра 80 на 3 100 а пък 5скоростната кутия на 3 прави 125 някаде а пък на тази таблица показва че 3та предавка на 6 скоростната кутия и 3 на 5 скоростната кутия предавателното число е едно и сащо и всичко това ме навежда на мисалта че скоростомера немие верен

Коментар

да попитам още нещо колеги дали може скоростната ми кутия да нее от пунто а от някои друг фиат , а ето и за таблицата за която ви споменах по горе http://fiat-punto.oneinform.com/teh.html

Коментар

Аз моето 1.2 мк2 скоро го закупих и понеже всеки ден ми се налага да карам по малко на магистралата винаги забелязвам че на 5та скорост със скорост 110 км/ч оборотомера стои залепен на 3000 оборота.

Коментар

100 км на 2 800 а на 3 000 утре след работа ще видя и пиша
                Kaрам разумно...от време на време.

Коментар

А и да допалня по горниа си пост колата е спортинг мк2 със 15/50/195 ако има значение джантата и гумата.
                  Kaрам разумно...от време на време.

Коментар

Working...
                  X