Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat marea 1.6 97г. гасне.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Fiat marea 1.6 97г. гасне.

    Проблемът възникна след като си пребрах колата от сервиза.Сутрин като е паля държи 1100 оборота,но след като загрее 60-80 градуса започва да гасне.Не държи никакакви обороти като е загряла и на всяко кръстовище трябва да подавам газ,за да не изгасне.Колата пали по трудно отпреди и на всяко палене трябжа да подажам газ,а преди палеше на четвърт.Майстора ми сменяше бубина и датчик на разпределителния вал и ми махна катализатора.Възможно ли е да е сгафил нещо със фазовия сензор.Колата е на бензин.

    #2
    Първо, защо си сменявал гореописаните детайли? Катализатора, ок, имам идея, но защо и датчика на коляновия вал?При махването на катализатора и непоставяне на резонатор, ламбдата започва да дава погрешни показания към ЕКУ, което от своя страна започва да се шашка. Друга вероятност е датчика на кол. вал. да не е същия, да не е монтиран правилно, до е пълно менте.. Обратно при "специалиста" да си довърши работата.P.S. Случайно да е сменявам/манипулиран температурен датчик?
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

    Коментар


      #3
      Незнам защо е сменян датчика на разпределителния вал просто маъстора ми каза че е за смяна и аз купух от Александър Ауто,а точно за кой температурен датчик става дума ,за този който се намира на всумактелните тръби.Днес ше разпитам по подробно ’майстора’ и ще пиша тука.

      Коментар


        #4
        Колата е при мен ,оказа се неправилно зацепен ангренажен ремъкБлагодаря за съдействието.

        Коментар

        Working...
        X