Здравейте колеги !В един магазин(няма да му правя реклама) ми казаха, че ако сложа други разпределителни валове ще се повиши мощността на колата, нещо от порядака на 400 лв. беше цената за 2 нови или поне така разбрах. Какви са тези въпросни валове и това ли им е цената може ли малко инфо ?И с какво са по различни от оригиналните ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Brava 1.6 16V двигател А4 - разпределителни валове.
Collapse
X
-
Спортни валове също им казват. Потърси в гуглето. Мощността ще се повиши, но ще трябва да ремапнеш ЕКУ-то за да работи с новото газоразпределение на валовете (измества фазите на пълнене и празнене на двг-то). И освен валове, ще ти трябват и "раздвижни" ролки, за да си настроиш по-точно двигателя и да изкараш максимума от него. Там вече отиваш на доста повече от 400лв."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
-
Synthy написа:Спортни валове също им казват. Потърси в гуглето. Мощността ще се повиши, но ще трябва да ремапнеш ЕКУ-то за да работи с новото газоразпределение на валовете (измества фазите на пълнене и празнене на двг-то). И освен валове, ще ти трябват и "раздвижни" ролки, за да си настроиш по-точно двигателя и да изкараш максимума от него. Там вече отиваш на доста повече от 400лв.
Коментар
-
Настройката... по-добре не се занимавай с това След като питаш "какво са раздвижни колела", значи най-добре е да не пипаш там, защото и най-малката грешка в настройката им води до счупен двигател. Потърси ХИЙД91, те ще ти помогнат и с валовете, и с колелата, даже и ЕКУ-то мисля, че ще ти настроят, но ти сам недей да пипаш по газоразпределението, освен ако нямаш втори двигател, резервен."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Принципно говоря супер на изуст!!!! това което са ми казвали хора с такива мотори е че се зацепват валовете с едно зъбче предварение на ролките, което би следвало да е около 6 градуса (+6), но преди да се вкараш в приключение прочети повечко, мисля че имаше и теми тук във форума и е най добре това упражнение да го прави някой който вече е минал от там,а сигурно има доста такива .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар