Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свещите ми се топят, на какво се дължи?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Получава се следното: комутатора (дали е чукче и наковалня, дали е полупроводников няма значение) подава напрежение на първичната намотка, в магнитопровода се натрупва енергия, комутатора прекъсва напрежението, по формулата може да се сметне какво ще се получи на вторичната (високата страна). Ако не вярваш вземи една бОбина подай на ниската страна 12 волта променливо напрежение и виж дали ще има искра (това ако е вярно твърдението, че се смята отношение на навивките) . В кокретния случай получения трансформатор работи в импулсен режим, а не като нормален такъв.п.п. @Danchojn това може да се случи, ако се насити магнитопровода.
    Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

syscop написа:
      п.п. @Danchojn това може да се случи, ако се насити магнитопровода.
      Съгласен
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

ок,тогава тази разтопена свещ как се е закъсила, ако не е чрез голям ток през нея? Свеща прилича наистина все едно е работила като електрожен...Според мен ако е от висока температура в цилиндъра няма ли да провисне надолу а не да се завари ....?Автора на темата дали си оправи проблема и какъв е той, ека сподели?
        Всичко което се затяга с ключ по - малък от №27 е нано технология!!!

Коментар

nikawr написа:
          .....Какво те притеснява тока тук?
          Какво ме притеснява...., че съм заспала Гана и не обърнах внимание, че си им сменил местата.Та за приблизителни сметки наистина това е формулата.А иначе автом. бобина не е чист трансформатор и при нея са малко по-различни нещата.

Коментар

Бобината е повишаващ автотрансформатор, оставете я вече на мира.

Коментар

nikawr написа:
              ок,тогава тази разтопена свещ как се е закъсила, ако не е чрез голям ток през нея?
              Според мен има детонационно горене, друг е въпроса на какво се дължи.

Коментар

А авторът на темата никакъв го няма, да каже има ли някакво развитие по въпроса!И от къде аджаба взема тва самолетно гориво дет кара с него.... Yellow_Flash_Colorz_PDT_45 И после що свещите ми такива.... Yellow_Flash_Colorz_PDT_29
                Всичко което се затяга с ключ по - малък от №27 е нано технология!!!

Коментар

Danchojn написа:
                  Според мен има детонационно горене, друг е въпроса на какво се дължи.
                  Залагам на същото.
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V
                  www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

БЛАГОДАРЯ КОЛЕГИ!!!!

БЛАГОДАРЯ КОЛЕГИ НО БЯХ МН ЗАГРИЖЕН ЗА КОЛАТА СИ НО ВЕЧЕ КОЛАТА МАКАР ДОБРИЯ ВЪНШЕН И ВЪТРЕШЕН ВИД КОЛАТА БЕ ПРОДАДЕНА ЗА СКРАБ БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОЙТО МИ ДАДОХА СЪВЕТ ТЪРСЯ СИ КОЛА ДА КУПЯ!!!

Коментар

ИНФОТО КАКВО МИ СПОДЕЛИХА МАЙСТОРИТЕ!!!!!

Бях за инфо до Фиат сервиза и ми споделиха че да я видят но аз бях свалил главата както и да е бях при 2-ри хвален майстор и той поиска да ми види главата на мотора и ми каза че ако си пасна (те бяха преди месец паснати) и да си купя нови водачи и колата няма да има проблем

Коментар

Имаш или грешно подбрано топлинно число на свещите, или презапалване (прекалено ранно запалване), или бедна на гориво смес, или пробила гарнитура между двата цилиндъра също може да е причинено от горене на масло или антифриз.
                        O.E.Motorsport

Коментар

Working...
                        X