Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.6 неможе да се изфорсира

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1.6 неможе да се изфорсира

Колеги,не може да вдигне повече от 3000-4000 оборота,сменен е горивния филтър,нов бензин,помпа от колега от форума,изчистен резервоар..Възможно ли е да са дюзите за чистене?Какво друго може да е проблемно?Колата не е карана 2 години на бензин,но все пак искам да чуя други възможни причини.Поздрави
    1.6 16v Abarth

Запушени гърнета/катализатор. Това на първо време.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Коя година е колата ако си с пластмасовите колектори и се на газ ще ти кажа от какво е
      "ТЕ VW и Opel бягат бърже,защото ги гони ръждата"

Коментар

щом не е карана на бензин толкова дълго време задължително дюзите са запушени...
        Всичко което се затяга с ключ по - малък от №27 е нано технология!!!

Коментар

най-вероятно е помпата. при дюзи предкъсва, сеца, вдига по-бавно обороти, ама в крайна сметка се изфорсира.
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Нямам катализатор колеги,при работата на бензин си прекъсва най-добре и сеца както казва колегата.Помпата си хвърля бензин доволно поне по моя преценка..Колата е 97г. металните колектори.Като давам на контакт обаче помпата почва да се мъчи се едно е напълнила нещо и се тормози незнам как да го опиша по друг начин..
            1.6 16v Abarth

Коментар

Колега аз съм с 1.4 маторя и карам на газ, ама като ми се задрасти моното така си прави...Покарвам я на бензин малко и всичко си иде на мястото... Трябва и аз да чистя инжекцията ама не остава време.. Така, че почистване на дюзите няма да навреди, а после ако не се оправи /което ме съмнява/ ще търсиш проблема другаде...
              Всичко което се затяга с ключ по - малък от №27 е нано технология!!!

Коментар

А нормално ли е това да се чува все едно е запушен маркуча отпред и се мъчи да хвърля още бензин (така се чува от помпата)
                1.6 16v Abarth

Коментар

щом помпата ти вие мъчително, звучи като все едно затяга на моменти, готви се за помпа. Отделно, че мнгоо често горят заради задръстена цедка, често от разложил се тампон и направо залепва на цедката и край с помпата. Препоръчвам почистване на тази цедка и проба с друга помпа преди да се занимаеш с дюзите, които, че са за чистене са, ама според мен не е от тях това нефорсиране над 4 000
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колега,когато маркуча не е вкаран към рейката го няма това мъчене на помпата,все едно това което пълни тя (каквото и да е) се е напълнило и неможе да побере повече.Цедката съм я чистил и нея..Не съм откачал акумулатора,незнам дали може за това да не работи както трябва на бенза.Може ли да е станало нещо с рейката или някое от маркучетата на регулатора или мап сензора ?Или самия регулатор да не е наред вече ?
                    1.6 16v Abarth

Коментар

аз когато закъсам за бензин става така :Д

https://i.chzbgr.com/maxW500/6144930304/hE17A1FD6/

Коментар

Working...
                      X