Колеги, не съм сигурен , че мястото за темата е тук, ако не е ме извинете. Въпросът ми е следния, като купих колата съединителят работеше, но беше ужасно тегав( много трудно се натискаше) Казаха ми, че е от жилото, сложихме ново и нямаше никакъв ефект. Каза ми от същия сервиз, че щом не е от жилото значи съединителят е за смяна. ОК сменихме го. Ефект няма. Продължава да е доста труден за натискане педала. От какво може да е това?С новото жило и съединител съм минал около 600 км. ако има значение....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за съединител на Marea 1,8 16v 97г. Weekend
Collapse
X
-
Здравей колега. Аз карам Браво 1,6 16v и мога да кажа че и неговият съединител се натиска трудно...Преди Бравото карах Голф 3 - е на голфа съединителя действително по-лесно се натискаше. Един ден един приятел покара Бравото и каза че съединителят е перфектен т.е. точно трябва да е "твърд" - не знам колко разбира този мой приятел, но досега е нямало никакви проблеми със съединител. Даже първия път когато се качих на Бравото и на мен ми се стори твърд, чак едва включвах предавките, но го свикнах. Ти можеш да пробваш на други такива коли колко трудно се натиска съединителя. А пък и щом си сменил толкова неща, едва ли има някакъв проблем. Това е моето мнение...Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
-
Имаш нещо проблем със съединителя, колега. Аз преди месец смених моя, и той трудно се натискаше, карах така може би половин година, но новият съединител не дава да го бутнеш - толкова лесно се движи педалът. Като ми даваха ремонтираната кола, момчетата се пошегуваха да не пускам мухи в колата, че съединителят ще поддаде :DFiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
sugarboy написа:Имаш нещо проблем със съединителя, колега. Аз преди месец смених моя, и той трудно се натискаше, карах така може би половин година, но новият съединител не дава да го бутнеш - толкова лесно се движи педалът. Като ми даваха ремонтираната кола, момчетата се пошегуваха да не пускам мухи в колата, че съединителят ще поддаде :DNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Вариантите са три - жило, некачествен съеденител, педал. Последното е малко вероятно, но все пак. Ето няколко снимки, илюстриращи педала, демонтажа и закрепването на жилото, но държа да те предупредя - доста пипкава работа е. Успех.@edit: Съжалявам, не успявам да намеря снимките. Все пак аз не успях да откача жилото без да сваля самия педал, въпреки, че би трябвало да става без това.
Коментар
-
Ами явно сам нищо не мога да направя. Обадих се на "майсторите" в сервиза и им казах че във вторник я карам да си оправят бакиите. Добре че не съм им дал всичките пари все още. Благодаря за инфото!!!!!Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Коментар
-
veselin10 написа:Ами явно сам нищо не мога да направя. Обадих се на "майсторите" в сервиза и им казах че във вторник я карам да си оправят бакиите. Добре че не съм им дал всичките пари все още. Благодаря за инфото!!!!!Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
-
Rokambol написа:@edit: Съжалявам, не успявам да намеря снимките. Все пак аз не успях да откача жилото без да сваля самия педал, въпреки, че би трябвало да става без това.
Коментар
-
Не са специализирани. Преди ми правеха Passat-а и нямаше проблеми, но явно нищо не отбират от Fiat. Ако не се справят ще търся други. Приемам всякакви препоръки за сервиз в София. Ако е по западните квартали ще е много добре. Благодаря предварително.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Коментар
-
Сложи си късо жило и си реши проблема . Аз имах същия проблем след некадърна смяна на жилото , едвам минах 50 км. и се изпочупиха пласмасите по него , така го бях поставили че имах чувството че седалката ще се помести при натискане на педала .FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS
Коментар
-
nightlord написа:Rokambol написа:@edit: Съжалявам, не успявам да намеря снимките. Все пак аз не успях да откача жилото без да сваля самия педал, въпреки, че би трябвало да става без това.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар