Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за съединител на Marea 1,8 16v 97г. Weekend

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за съединител на Marea 1,8 16v 97г. Weekend

Колеги, не съм сигурен , че мястото за темата е тук, ако не е ме извинете. Въпросът ми е следния, като купих колата съединителят работеше, но беше ужасно тегав( много трудно се натискаше) Казаха ми, че е от жилото, сложихме ново и нямаше никакъв ефект. Каза ми от същия сервиз, че щом не е от жилото значи съединителят е за смяна. ОК сменихме го. Ефект няма. Продължава да е доста труден за натискане педала. От какво може да е това?С новото жило и съединител съм минал около 600 км. ако има значение....
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Здравей колега. Аз карам Браво 1,6 16v и мога да кажа че и неговият съединител се натиска трудно...Преди Бравото карах Голф 3 - е на голфа съединителя действително по-лесно се натискаше. Един ден един приятел покара Бравото и каза че съединителят е перфектен т.е. точно трябва да е "твърд" - не знам колко разбира този мой приятел, но досега е нямало никакви проблеми със съединител. Даже първия път когато се качих на Бравото и на мен ми се стори твърд, чак едва включвах предавките, но го свикнах. Ти можеш да пробваш на други такива коли колко трудно се натиска съединителя. А пък и щом си сменил толкова неща, едва ли има някакъв проблем. Това е моето мнение...
    Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Имаш нещо проблем със съединителя, колега. Аз преди месец смених моя, и той трудно се натискаше, карах така може би половин година, но новият съединител не дава да го бутнеш - толкова лесно се движи педалът. Като ми даваха ремонтираната кола, момчетата се пошегуваха да не пускам мухи в колата, че съединителят ще поддаде :D
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

На това 1.8 16в много глупаво е измислено жилото. Трябва да е много точно прекарано та да няма проблеми с него. Една бърза проба, откачи жилото от вилката и виж дали се движи леко. Ако се движи леко -> по жилото към педала е проблема.

Коментар

sugarboy написа:
          Имаш нещо проблем със съединителя, колега. Аз преди месец смених моя, и той трудно се натискаше, карах така може би половин година, но новият съединител не дава да го бутнеш - толкова лесно се движи педалът. Като ми даваха ремонтираната кола, момчетата се пошегуваха да не пускам мухи в колата, че съединителят ще поддаде :D
          Казаха ми че на 1,6 не е като на 1,8 жилото. Как точно се откача от към вилката и аз мога ли да го направя сам или трябва в сервиз?

Коментар

Вариантите са три - жило, некачествен съеденител, педал. Последното е малко вероятно, но все пак. Ето няколко снимки, илюстриращи педала, демонтажа и закрепването на жилото, но държа да те предупредя - доста пипкава работа е. Успех.@edit: Съжалявам, не успявам да намеря снимките. Все пак аз не успях да откача жилото без да сваля самия педал, въпреки, че би трябвало да става без това.
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V
            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Ами явно сам нищо не мога да направя. Обадих се на "майсторите" в сервиза и им казах че във вторник я карам да си оправят бакиите. Добре че не съм им дал всичките пари все още. Благодаря за инфото!!!!!

Коментар

veselin10 написа:
                Ами явно сам нищо не мога да направя. Обадих се на "майсторите" в сервиза и им казах че във вторник я карам да си оправят бакиите. Добре че не съм им дал всичките пари все още. Благодаря за инфото!!!!!
                Колега, а тези майстори от специализиран сервиз на Фиат ли са, защото аз си мисля че тези фиати имат нужда да ги ремонтират само в такива сервизи. Много са капризни...и сложни за обслужване.
                Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Rokambol написа:
                  @edit: Съжалявам, не успявам да намеря снимките. Все пак аз не успях да откача жилото без да сваля самия педал, въпреки, че би трябвало да става без това.
                  Откача се много лесно. Седи на нещо като кука. Ако повдигнеш педала нагоре ще е по лесно да го откачиш/закачиш. Ако трябва заеми "бойната поза" и ще ти се изясни всичко като погледнеш педала.

Коментар

Не са специализирани. Преди ми правеха Passat-а и нямаше проблеми, но явно нищо не отбират от Fiat. Ако не се справят ще търся други. Приемам всякакви препоръки за сервиз в София. Ако е по западните квартали ще е много добре. Благодаря предварително.

Коментар

Сложи си късо жило и си реши проблема . Аз имах същия проблем след некадърна смяна на жилото , едвам минах 50 км. и се изпочупиха пласмасите по него , така го бях поставили че имах чувството че седалката ще се помести при натискане на педала .
                      FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
                      FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
                      FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
                      HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

Можеш ли да ми кажеш какво точно жило да си купя и от къде.

Коментар

nightlord написа:
                          Rokambol написа:
                          @edit: Съжалявам, не успявам да намеря снимките. Все пак аз не успях да откача жилото без да сваля самия педал, въпреки, че би трябвало да става без това.
                          Откача се много лесно. Седи на нещо като кука. Ако повдигнеш педала нагоре ще е по лесно да го откачиш/закачиш. Ако трябва заеми "бойната поза" и ще ти се изясни всичко като погледнеш педала.
                          Напълно съм съгласен, но каквато и "бойна позиция" да заемах, пущината не иска и не иска да излезе. Няма да ти казвам какво дупене и псуване беше. Скобата на самото жило просто не можеше да се премести достатъчно, че да излезе от куката, въпреки, че педала го бях вдигнал на макс. Скъса ми нервите, затова свалих самия педал; а пък там има едни кукуради, не е истина, как се монтират обратно, но това е друга тема..
                          Fiat Marea 1.8i 16V
                          Fiat Tipo 1.4i 8V
                          Fiat Punto 1.6i 8V
                          www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Закарах колата в сервиза. Така или инъче съм си платил за нов съединител и жило...да я оправят.

Коментар

Working...
                            X