Здравейте, имам Фиат Пунто 1.2 края на 1999 год. Попринцип съм много доволен от колата, харчи сравнително малко, маневрена е, но от няколко месеца (да кажем година) прави много странен проблем. Постоянно прекъсва и все едно се дави при натискане на педала на газта. Като влезне в обороти примерно над 2800 - 3000 преди не го правеше, но сега и там взе да се дави. Няколко пъти изтръпвах на пътя при изпреварване, примерно давам на 5-та настъпвам газта и забива предницата..след около 1-2 секунди изведнъж, като че ли се отприщва. Смених всичко (тъй като баща ми се занимава с коли и смея да твърдя, че всичко е сменено на моята) както следва - кабели, бубини, свещи стигнах даже до смяна на бензинова помпа. Водих я на диагностика, където ми казаха, че колата е перфектна и пак същия проблем. Чудих се, чудих се какво да правя и реших да пиша тук във форума с надеждата, че някой ще има нова идея за това какво и има. Благодаря много, предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 1.2 постоянен проблем, прекъсва и се дави
Collapse
X
-
Аз също имам подобен проблем от няколко месеца,но на газ ’95г 1.1 55 кончета,даже при порязко подаване на газ пука в кутията на въздушният филтър.Каде ли не го водих всеки казва всичко ти е екстра,ама НЕ. Не набира както преди по тромава.Сега съм извадил клемите на акумулатора да видим какво ще станеPolice_pz
Punto 1.1 55hp
Коментар
-
На жена ми пунтото - 1.1 МК1 имаше подобен проблем. Само при натоварен двигател прекъсваше за момент и стрелката на оборотомера отиваше към 0. В един момент угасна и повече не запали. Оказа се датчика на запалването. С диагностика с Виза се беше записала грешка TDC/RPM sensor... За съжаление не съм правил диагностика докато прекъсваше, преди да угасне напълно, дали още тогава се записва грешка.
Коментар
-
Ми отидете в някой специалезиран сервиз,за да я погледнат.Ти така както си тръгнал да беше си купил друго Пунто.В Асеновград ако няма,то в Пловдив има.Ламбда сондата не е,по добре не я сменяй на сляпо.Преди и аз имах подобен проблем,но колата се оправи само след почистване на дросела и моторчето.Дюзата как е,гледахте ли я?ex. punto elx 1.2i
Lancia Libra 1.6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар