Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем при запалване на фиат брава

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем при запалване на фиат брава

    Здравейте колеги, преди да предприема нещо ми се иска да се допитам до вас ,дано някой да ми даде насока за проблема. Той е следния: Давам на контакт ,всичко е наред, и след като завъртя да запаля се чува едно силно виене(подобно звук от на ел.мотор) ,и двигателя изобщо не върти.Докато е на контакт, колата си има светлини ,радио.... абе всичко е о.к.Проблемът идва ,когато завъртя ключа да запаля.Нямам представа ,дали е стартер,пендикс и т.н.,а и ако, все пак,някой ми подскаже за диагнозата,какво да правя след това(нови консумативи ли да купувам,възможно ли е с някакво почистване да се оправи .....)Ще бъда благодарен ако някой може да ми помогне с нещо !

    #2
    Според мен проблема е в стартера или по точно в Бендикса.
    Fiat Brava 1.2,16в

    Коментар


      #3
      Никакво почисване не помага насочи се към стартера предполага че не изхвърля бендикса но докато не се свали не се знае от какво е а на дърпане пробва ли трябва да запали покарай я малко като по загрее метала може и времено сама да се оправи.
      FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

      Коментар


        #4
        Благодаря за съветите,ще пробвам да запаля като ме бутнат,и ще видя какво ще стане.

        Коментар


          #5
          Недей бърза да те бутат, защото вчера един приятел със същия случай - върти като прахосмукачка и не пали! Оказа се счупена шпонка на шайбата разпределителния вал! Сега прави клапани, защото го бутаха! По-добре се убеди, че е от стартера!
          Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

          Коментар


            #6
            Благодаря за отзивчивостта !Проблемът беше в бендикса.Зъбното колело беше клеясало и не искаше да се извади,а само се въртеше.Смазах го и всичко си дойде на мястото.Абе доста крива работа !

            Коментар

            Working...
            X