Здравейте,Колата е газ-бензин проблема е следният. Когато температурите са ниски сутрин и колата е студена при палене оборотите на празен ход са нестабилни и колата гасне. Единиственото което помага е да се поддържат високи обороти над 1500 около 2-3 минути и след това може да се потегли.Когато загрее пак има неравномерна работа на двигателя но поне не гасне.При топло време и палене на студена кола проблема не се забелязва. Премерени са кабелите, сменени са свещите (бяха невероятно зацапани), въздушен филтър последно вчера по препоръка смених бобината но без промяна.Замислих се за чистене на инжекторите , но не знам дали това би помогнало не ми се ще да правя безмислени манупулация. моля за съвет . Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Bravo 1.6 16V Нестабилни обороти и гасне
Collapse
X
-
Колега, Да ти кажа направо се побърках с един подобен на твоя проблем. Нестабилни обороти, не върви, хълца и незнам какво си - всички симптоми на неработещ както трябва двигател та като минах през свещи, стъпково моторче, горивна помпа, собственика пред мен беше сменил дебитомер и инжектори и т.н. накрая се оказа някаква дупка останала от газаджиите в смукателната тръба точно след дебитомера, която беше запушена представи си с голям болт. Та провери все пак стъпковия мотор и дали не ти смуче въздуш отнякъде след дебитомера. Ако имаш спрей за почистване на дросел пръскай около всмукателите, то ще си проличи откъде смуче въздух ако имаш такъв проблем.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
tipo33Благодаря- Предполгам този датчик се намира някъде около термостата? Би ли пояснил как се проверява предполагам се мери с мултицет но какви стойности трябва да даде не ми е ясно?siluroБлагодаря за мнението. За газаджиите които ми монтираха газовата (под моста Чавдар) хора не ходете там няма да кажа нищо добро. Сега обаче имам доверен газаджия който е проверил цялата система и предполагам щеше да забележи подобно неграмотно изпъленение.Да поясня че преди да се появи проблема колата палеше много трудно ако я загася студена и трябва да я запаля пак. Почвах едно въртене и после се давеше и няма палене . Газаджията ми монтира един ключ който да спира притока на гориво - щракам, паля след това го превключвам и няма проблем.Но после почна тая досада с гасненето което ме влудява тотално.За сега събирам мнения и събота и неделя ще я проверяваме.Всяко компететно мнение е добре дошло. Омръзна ми от прехвалени майстори които като видят жена и се почва колко сложно е всичко и колко скъпо струва. Последния път за един скъсан маркуч се опитаха да ми вземат пари за смяна на рейка.... пълно малоумие.what goes around comes around
Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp -my precious
Fiat Stilo 1.9 JTD 80hp - in the family
Fiat Bravo 1.6 16V
Коментар
-
Re: Bravo 1.6 16V Нестабилни обороти и гасне
KGT написа:baby _babe написа:Здравейте, сменени са свещите (бяха невероятно зацапани)what goes around comes around
Fiat Bravo 1.6 16V
Коментар
-
Колега , този проблем се среща доста често. Аз имам 1.6 16 клапана и имах съшия проблем сутрин. Оборотите бяха ниски и гаснеше и като подам гас пукаше.99% съм сигурен че проблема се крие в инжекторите. Ако не ти се дават пари , налеи си 20-30 литра бензин и сложи 2-3 литра спирт за горене и караи докато се оправи. След това си смени горивния филтър.Фиат Браво 1.6 16в с ГИ
Ауди ТТ 1.8 турбо 180кс
Коментар
-
Такааа след много умуване и проверки замъкнах красавицата на диагностика в събота. След 40 000 км изминати на газ без емулатор компа не даде никакви грешки.Резултата- датчик за температура на входящия въздух .Сменихме го и днес сутринта при това студено време запали перфектно ... отдавна не се беше случвало да паля без газ и без да я форсирам сутрин. :D На газ дава някакво придърпване пак студена ....нооо това е друга тема и няма да задълбавам сега.what goes around comes around
Fiat Bravo 1.6 16V
Коментар
-
baby _babe написа:Такааа след много умуване и проверки замъкнах красавицата на диагностика в събота. След 40 000 км изминати на газ без емулатор компа не даде никакви грешки.Резултата- датчик за температура на входящия въздух .Сменихме го и днес сутринта при това студено време запали перфектно ... отдавна не се беше случвало да паля без газ и без да я форсирам сутрин. :D На газ дава някакво придърпване пак студена ....нооо това е друга тема и няма да задълбавам сега.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
tipo33 написа:baby _babe написа:Такааа след много умуване и проверки замъкнах красавицата на диагностика в събота. След 40 000 км изминати на газ без емулатор компа не даде никакви грешки.Резултата- датчик за температура на входящия въздух .Сменихме го и днес сутринта при това студено време запали перфектно ... отдавна не се беше случвало да паля без газ и без да я форсирам сутрин. :D На газ дава някакво придърпване пак студена ....нооо това е друга тема и няма да задълбавам сега.what goes around comes around
Fiat Bravo 1.6 16V
Коментар
-
wwalker написа:Какъв купи, каква марка? На газ същото ли беше?И аз му се каня на моя, но отива почти час свалянето и слагането обратно на акумулатора и стойката му и все отлагам.what goes around comes around
Fiat Bravo 1.6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар