pacet0 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лампа масло - ниски обороти - свети!!!
Collapse
X
-
Съжалявам, че се включвам в темата на друг колега, но аз имам почти същият проблем в последно време.Браво 1.4 12V бензин лампата на маслото ми примигва когато е на ниски обороти, а напоследък ми се случва и при нулева скорост и леко движение по инрция назаден ход примигва лампата и бум гасне колата. Малото му е време за смяна определено но дали това в проблема или има и още нещо ?
Коментар
-
pegasos написа:Съжалявам, че се включвам в темата на друг колега, но аз имам почти същият проблем в последно време.Браво 1.4 12V бензин лампата на маслото ми примигва когато е на ниски обороти, а напоследък ми се случва и при нулева скорост и леко движение по инрция назаден ход примигва лампата и бум гасне колата. Малото му е време за смяна определено но дали това в проблема или има и още нещо ?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Никой досега не спомена един доста често срещан проблем, а именно запушване смукателя на маслената помпа. Случва се често на коли със сериозен пробег или нередовна смяна на масло, като точно присветваща или светеща лампа е симптома за това. При демонтаж на картера задължително се проверяват и лагерите.
Коментар
-
floks
имах такъв проблем със присветване на лампата за масло-при мен се оказа помпата. след смяната колата няма проблем.вместо да гадаеш какво и е направо карай на диагностика и от там решавай какво ще правиш.успех
Коментар
-
Здравейте !!!Смених маслото преди 10 дни на моето Браво , сложих му Селения голд.На втория ден на загрял двигател на празен ход започна да мига. Смених датчика(надявах се да е от него), но нищо, пак същата работа.Днес отидох в един сервиз, оказа се маслена помпа.....,след няколко дена ще ми я сменят и ще пиша има ли резултат.
Коментар
-
РЕШЕН проблем
ЗдравейтеКолеги, към всички, които на ниски обороти и свободна предавка присветва лампата на маслото и при подаване на газ същата угасва....Сменете първо датчика, струва 6,8лв, с ключ 21, намиращ се тозно до масленият филтър на блока.Обиколих доста умници, всички искаха да сменят валове, маслени помпи и тн....вкл и ми предложиха да сменят двигателяСмених си датчика и всичко си влезе в нормаПоздрави и успех----------------------------------------------------------------------------
Fiat Brava 1.6/16V - 1997
Fiat Tipo 1.4 - 1990
Коментар
-
Айде и аз съм в джаза да пиша ... Пунто 1.1 след много пържене и изтрелване като загрее над 90 градуса на празен ход премигва и свети постоняо след подаване на газ се опрая ... като падне темепература на 90 няма проблем ... карам с 15W40 бензин ... предстои ми да сменям семеринг до маслената помпа разполагам с друга помпа ... да я сменям ли се чуда или да сменя само датчика ... и някои имали на идея с какво се развиват кръстатите болтове на маслената помпа утре ше мъча с винтоверт ,че с друго немога ...>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар