Хоп айде и аз съм с този проблем от седмица.. На ниски обороти свети лампата на маслото.. При мен се получи след като смених маслото,минах 1000 км. и светна. И маслото и филтъра са различни от предните.Да залагам и аз на тоя датчик? И може ли да възникне някакви последици,че вече седмица си я карам със светеща лампа?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лампа масло - ниски обороти - свети!!!
Collapse
X
-
Danchojn написа:Извади щеката на маслото при загрял мотор и виж дали капе много бързо от нея.Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
Danchojn написа:Аха! Но на топъл двг. Сподели и какво си сипал ако искаш, да му видим ТТ данните.Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
Личното ми мнение, е че това са едни от най-големите ментета на нашия пазар. Поразрови нета за тези масла и ще разбереш. Иначе като данни е добре. Щом капе много бързо не е добре, става твърде рядко при работна температура. Подобен случай съм имал с Кютен килър - пак немско масло. Не успявах да извадя щеката от двигателният отсек на колата и покапваше. Маслото с което карам, вадя и чакам поне 10сек. до първата капка. Повечето колеги тук, знаят какво ще ти препоръчам, ако ми искаш мнението ще го дам на лични. Молибден - нещо което никога няма да сложа в двигателя си. Всички тези масла с молибден, графит и тем подобни най-добре да не се ползват. Първо са вредни за двг, за каталитичните системи и за околната среда. Особенно ако не са в правилното процентно съотношение. Често натрупват налепи и запушват някъде мазилната система. Подобни масла са остаряла технология и следва хората сами да се откажат от тях, за да спре и производството им. Заключение! На твое място веднага ще сменя маслото и масленият филтър. Как и с какво на лични, ако те интересува.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
И аз съм от 3-4 дни със същия проблем. Капеше ми масло и смених гарнитурата на картера. 2 дни след смяната започна да ми свети лампата на маслото при загрял двигател с ниски обороти и когато набия по-рязко спирачки. Иначе като масло ползвам Селения 20к - на около 5000км е. Можете ли да ме ориентирате къде се намира този датчик и някаква ориентировъчна цена да ми кажете?Fiat Brava 1,6 16V 103hp
Коментар
-
ugabuga написа:И аз съм от 3-4 дни със същия проблем. Капеше ми масло и смених гарнитурата на картера. 2 дни след смяната започна да ми свети лампата на маслото при загрял двигател с ниски обороти и когато набия по-рязко спирачки. Иначе като масло ползвам Селения 20к - на около 5000км е. Можете ли да ме ориентирате къде се намира този датчик и някаква ориентировъчна цена да ми кажете?Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
И при мен проблема се оказа датчика за маслото. Купих за 5 лева датчик марка "ERA" и лампата вече си свети нормално т.е. само при старта на двигателя. Добре, че е този форум иначе сигурно щяха да ме оскубят като патка по сервизите. Както се казваше в една мисъл: "Умния се учи от грешките си, мъдрия се учи от грешките на другите!".Fiat Brava 1,6 16V 103hp
Коментар
-
pacet0 написа:Здравеите,ако може и аз да си кажа болката.Имам Фиат пунто 1,2 бензин,моята лампа за маслото свети постоянно когато колата неработи,след като запаля и изгасва.Дори и при махнат ключ продьлжава да свети.Ако някои знае какав може да е проблема ще му бада благодаренBravo 1.6 / 16
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар