Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво хгт проблем с ускорението

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Браво хгт проблем с ускорението

Здравейте колеги напоследък колата (2.0 20в 147 к.с.) не ускорява както трябва и за сега никой не може да ми каже какъв е проблема. Значи ходих в сервиза на бош и там ми направиха диагностика. Оказа се че дебитомера е перфектен, налягането на горивото си е нормално, някъв тест ми направи там човека за изгорелите газове и това се оказа че е добре и накрая ми каза електрониката ти е наред проблема е механичен. Само че думата механичен е доста относителна. Човека от бош ме посъветва да отида в крафт за да проверят там дали нямам някое запушено гърне. При мен са 2 резонантни гърнета като едното е сложено преди половин година. Давам ви пример - вкарвам 3-та на 100 км/ч и до 120 км/ч ускорявам 10 секунди от 120 до 140 км/ч съм на 4-та и пак ускорявам 10 секунди . Нещо я спъва колата и не ще да върви. Давайте мнения от какво може да се получава така. Благодаря предварително.

има ли компресия по всички цилиндри
    '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
    '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

еми ако с диагностика това може да се види значи има

Коментар

fastandfurious12 написа:
        В дълбока заблуда си,липсата на компресия спада към механичните проблеми...
        Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

tipo33 написа:
          fastandfurious12 написа:
          В дълбока заблуда си,липсата на компресия спада към механичните проблеми...
          демек на диагностика не се хваща така ли да разбирам

Коментар

Няма как да се разбере с лап топ т.е. на диагностика. Трябва да се замери.
            Fiat Bravo 11'97
            1.4 12V A/C

Коментар

rudiem написа:
              с какво се замерва

Коментар

fastandfurious12 написа:
                rudiem написа:
                с какво се замерва
                :D Абе да ти кажа обикновенно се замерва с камъни или със снежни топки :D ,но компресията се ИЗмерва с манометър,който се завива на мястото на свещите...абе направо я карай те знаят какво да правят,пък и не струва вол и кон.На мен тук ми взеха 2 лева миналата година,така че не е лошо да изключиш евентуално и това.
                Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

компресията на всички цилиндри е добре и налягането на бензиновата помпа също давайте други идеи

Коментар

Кофти гориво, стари свещи ,замърсена дроселова клапа и датчици ,изваден маркуч за вакуум ...
                    Фиат Крома 1.9 16v+
                    Фиат Браво 1.6 16v
                    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

свещите са добре пробвах с 100 октана бензин върви малко повече което си е нормално но пак не е както трябва маркуча за вакума си е добре и него го гледахме

Коментар

а за дросела кво да ти кажа на диагностиката не го изкарва като грешка

Коментар

fastandfurious12 написа:
                          компресията на всички цилиндри е добре и налягането на бензиновата помпа също давайте други идеи
                          Само идея-провери се катализатора да не е запушен...
                          Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

tipo33 написа:
                            fastandfurious12 написа:
                            Само идея-провери се катализатора да не е запушен...
                            баце като я зех преди некво време имах катализатор и веднага го махнах

Коментар

Е то това с вървенето понякога не е от един фактор а е комплексно от много неща. Има ли вариант да е грешно зацепен ангренажа?
                              Фиат Крома 1.9 16v+
                              Фиат Браво 1.6 16v
                              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Working...
                              X