Колеги типото ми чука при студен двг.Вчера сменях маслообирачи и измерих хлабините на клапаните(пуловете)-в норма са.Чукането спира като загрее колата.Вчера прочетох в мануала на Хайнес за моя мотор,че това чукане,влияещо се от температурата е от бутален болт(piston slap),ако все пак правилно интерпретирам превода .Който има такъв мотор(159А3.000) нека да сподели при него чука ли при студен мотор.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Типо 1,6-чукане от бутален болт?
Collapse
X
-
Имам напредък,смених маслото(бях сложил мотул 15w50,защото предния собственик ми каза,че побутвала масълце).Та реших се да сменя гумички на клапаните и като отворих гледам горе при разпределителния вал това масло,което е на 1200 км,гъсто като гел(температурата в гаража беше 15 градуса ).Бах ти, как нямя да трака при студен старт,аз се опитах да го засмуча с малка спринцовка,то едвам влиза вътре ,как при по-хладно време,да влезе в маслените магистрали!Смених го с 10W40 Мannol,само за проба,щото е евтинко и ако е по-добре ще му шибна Селения след 5000 км.И наистина подобрение има и то значително,вчера тук сутринта беще 5 градуса,запалих и претрака само за около 10-15 секунди и се изчисти,а преди тракше докато загрее поне до 50-60 градуса.Дано да не почне да си хапва масълце и да има ефект от новите маслообирачи,старите бяха станали като бакелит.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
Ми не знам за 4 литра дадох 56 лв .И още нещо - целият разпределителен вал и въобще всичко вътре беше станало червено от това масло.Преди да го налея гледах специално,нямаше такова оцветяване.Сега това масло,което сложих,явно изчиства старото и е станало розовеникаво.Но най-важното е че тази сутрин за пръв път тракане нямаше и двигатела си заработи нормално.То бива бива,ама тези търговци съвсем си правят ташак с нас!!!Ще окотя насила моторчето на колицата...Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
http://www.prospeed.bg/bg/contactsТук може да провериш, дали си взел маслото от правилното място. Ти не си първият оплакал се от Мотул, но винаги нещата отиват в друга посока Ту филтъра виновен, ту маслото менте, все едно мотула е някаква свръх технология и там не може да има грешки. И аз съм ползвал Мотул, а съм и замразявал в производствена камера и мога да кажа, че далеч не е това, което се твърди. Личното ми мнение, е че ако се купува от този вносител, по-добре Бардал.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар