Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за предназначение на два маркуча

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за предназначение на два маркуча

Здравейте, не ми е ясно за какво служат два от маркучите в моето Пунто MK2 (1.2/8V/2000г.)Затова ги снимах та да попитам. Първият е с три края - единият излиза от главата (номерчето 3 на снимка 1, долната), вторият край влиза в кутията на въздушния филтър (номер 2 и 4) и третия - не знам в какво точно (номер 1).От няколко дни и от трите края на този маркуч излиза по малко масло и това много ме тормози, защото нямам идея откъде накъде оттам ще излиза масло??!? Цялата система ми прилича на някакъв вид отдушник...Вторият маркуч съм го маркирал с три стрелки на Снимка 2 и съвсем не знам за какво е.Бихте ли споделили, моля?
    Прикачени файлове

Единят маркуч ти е за серво усилвателя на спирачките. А другият с много разклонения ти е "отдушника" на мотора.

Коментар

chaveto написа:
      Единят маркуч ти е за серво усилвателя на спирачките. А другият с много разклонения ти е "отдушника" на мотора.
      Това за сервото би могло да се предположи, не разбрах защо натам отива обаче (имам предвид края към двигателя).А този отдушник не го разбирам честно казано и за чий трябва да влиза масло в него?По пътя на логиката - ако е отдушник за мотора, както казваш, значи в маркуча трябва да влиза нещо откъм главата и да излиза през кутията на въздушния филтър.В такъв случай - това тънкото разклонение за какво е? През него влиза или излиза нещо? Според мен би трябвало да излиза, а фактът че излиза масло хич не ми харесва, защото предполагам означава проблем със сегменти...И всъщност - въобще нормално ли е да има масло в тоя отдушник?

Коментар

punto_11 написа:
        chaveto написа:
        Това за сервото би могло да се предположи, не разбрах защо натам отива обаче (имам предвид края към двигателя).
        Ами отива към двигателя защото сервото взема вакум от там. И затова когато не ти работи двигателя спирачката е твърда или не хваща изобщо. Това серво за да му се движи мембраната вътре, си иска вакум и двигателя осигурява тази нужда. При дизелите имаш отделна вакумпомпа.

Коментар

nelegalniq написа:
          punto_11 написа:
          chaveto написа:
          Това за сервото би могло да се предположи, не разбрах защо натам отива обаче (имам предвид края към двигателя).
          Ами отива към двигателя защото сервото взема вакум от там. И затова когато не ти работи двигателя спирачката е твърда или не хваща изобщо. Това серво за да му се движи мембраната вътре, си иска вакум и двигателя осигурява тази нужда. При дизелите имаш отделна вакумпомпа.
          Благодаря, колега.

Коментар

Единят маркуч е преди дросела а другият след него. За стар мотор е нормално да се омаслява.

Коментар

chaveto написа:
              Единят маркуч е преди дросела а другият след него. За стар мотор е нормално да се омаслява.
              Извинявай, не разбрах съвсем - като гледаш горната снимка с червените цифри - откъде според теб трябва да идва маслото - от позиция 1 или от позиция 3 (която е над капака)?И какво разбираш под нормално, да избива масло през сегментите ли?

Коментар

До колкото се ориентирам по снимката, маслото идва от 3 и отива към 1-2. Нормално е да има маслени изпарения и затова да ти омаслява там, сложи хубави скоби..... и няма да тече масло.

Коментар

Working...
                X