Здравейте! Преди няколко дни смених мотора на Брава-та 1,6 16в че стария го прегрях.... Та с "новия" мотор впечатлението ми е , че колата върви по-добре от преди, но пък има някакъв паразитен леек шум като стъргане, някакво тормозене около и след 3000об./мин. Просто мотора си сменя гласа.. започва да работи по-грубо. Не съм новобранец и не си въобразявам ако на някой му дойде първо това на ум Благодарен съм за всякакви съвети !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нещо като стъргане при развъртане...
Collapse
X
-
Като премине 3000 оборота имаш ли впечатление че губи мощност или не.Този ефект на място ли го прави или в движение, и на всички скорости ли го има. Питам защото е добре да си сигурен че горивната помпа има нормален дебит и няма някакво запушване и че не е задръстен горивния филтър.Намери си някакъв участък с голям наклон на спускане. Включваш си на втора например и се спускаш надолу без газ. Целта е без да подаваш газ двигателят да е на 3000 оборота. Не знам как е при теб обаче се надявам така да вкараш двигателя в режим на икономия при който се прекъсва подаването на гориво. И да слушаш дали това стъргане се чува като се върти двигателят на 3000 без бензин.Друго - дали не се получава някакъв резонанс който ти звучи като стъргане. Евентуално по изпускателната система. Огледай дали не духа от гарнитурата на изпускателния колектор.Също така ако има някакво частично запушване по маслената магистрала да не би при по-високи обороти да не е достатъчно маслото за смазване по коляновия вал например (не ти го пожелавам). С какво масло е двигателят.Това стъргане има ли го на студен и на топъл двигател.Има ли го на място и в движение/ускоряване (натоварен двигател).Разбираш че това са само предположения. Дано да не е нещо сериозно.Bravo 1.6 / 16
-
Не не е от кутията според мен, защото кутията си е същата , само мотора е сменен. Гол мотор със всичко от стария прехвърлено. Иначе примерно като го форсирам на празен ход и ряако пусна газта не се чуват чукания или нещо подобно.. Просто ми се струва , че мотора работи грубо , а и има някаква вибрация лека която предава на купето. Освен да свалим картера и да прегледам лагерите.. ?? Да се види дали нещо не са фирясали те..
Коментар
-
И при мен го има при развъртане двигателя сякаш хърка-шума не е нормален.Постепенно се изравнява(изчезва) с настъпване на ускорението на съответната предавка.Т.е. има го само при ускорение после,когато така да се каже мотора се развърти и достигне някаква скорост на съответната предавка няма шум от хъркане.Съединителя е сменен преди 1000 км,а шума го имаше и преди има го и сега.На място при форсиране на мотора няма такъв шум.Може ли да са синхронизатори на скоростите.Маслото на скоростите също е сменено преди 1000 км.Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
Същия проблем, а може и да не е проблем и при браво 1.4 12V. При подаване на газ когато колата не е на скорост няма проблеми. При плавно подаване на газ когато е на скоростт в движение започва да се чува стържене, което се увеличава при рязко подаване на газ. Мисля, че има нещо общо с инжекционз, но дали съм прав?Fiat Bravo 11'97
1.4 12V A/C
Коментар
-
И аз мисля,че е от скоростите,но какво точно не знам.Защото шума го няма ,когато не съм на скорост.Появява се само при ускорение,когато двигателя се натоварва.Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
При мен като се появи тоя проблем след една гонка - повишени вибрации и шумност около 2500-3000 оборота се оказа изядени средни (2-ри, 3-ти най-много и 4-ти) основни лагери от лошо мазане и крив колянов вал с 3 десети. Биелните бяха перфектни. Така че правилно си се насочил - прегледай лагерите. Ще следя с интерес. Любопитно ми е какво ще излезе.П.П. Обаче на мен почна да ми пресвятка лампата на маслото при загряло масло над 90 градуса (и на уреда за налягането си пролича при студана като е, че нещо е станало с лагерите) При теб някакви признаци за понижено налягане?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар