Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Brava 1.6 16v - Няколко проблема (Млад и неразбиращ шофьор)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

DenislavPetkov написа:
    Значи пиша чак днес, защото днес изключих още варианти, защото все пак съм ученик и се бях скарал с родителското тяло, това няма значение в случая де. Закарахме колата във фирмата на баща ми понеже има монтьори, смениха горивен филтър, казах им да изчистят и ламбда сондата, както бях чел. След това имаше съвсем лек положителен резултат, вече само когато загрее гасне и придърпва. Не може да запали без газ все още и единия монтьор каза, че двигателя не трябва да се тресе така и ме накара да подам леко газ, при което двигателя се "успокоява" и каза, че чува шум, който не трябва да е така от към ангренажните ремъци. Като приключихме там, отидох на диагностика и изкара грешка на датчика на разпределителния вал, ако не се лъжа за точното име - цената, която ми показа човека беше 144,50 лв. Показа ми, че се намира до ангренажния ремък, което потвърждава думите на монтьора, че повредата е някъде там. Какво бихте ме посъветвали да правя от тук нататък и дали точно в този датчик е причината ? Благодаря ви предварително !
    Или ремъка не е зацепен правилно.
    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

anton4490 написа:
      stivkata написа:
      anton4490 написа:
      stivkata написа:
      Колеги предварително се извинявам за ОFF-a.За да не пускам нова тема искам да ви попитам пак за браво 1.6 16 какъв проблем има, от ауспуха си мерише на чист бензин и немога да разбера защо?Благодаря предварително и пак се извинявам и на колегата.
      Може да е ламбдасонда.
      Ламбдаснондата съм я сменил скоро, какво ли не съм сменил и немога да разбера от къде е проблема.
      И моята е така.Ппитах насам натам,и ми казаха че нямаш катализатор така мирише.Като я закача никакви грешки не показва, нека колегите от форума които знаят да изкажат и те мнение.
      Ок колеги моята брава е без катализатор и не мирише,вижте свещите,кабелите,блок бубината може да не пуска ток на някоя свещ.А двигателя равномерно ли работи или тресе?
      gotov sam da dam vinagi saveti na vsi4ki kolegi s avtomobili "fiat"

Коментар

Колега този датчик може да го намериш тънко по моргите или от някои колега тук във форума.Но си намери добър маистор,защото трябва да се сваля дясното ангренажно колело,този датчик е от вътрешната страна на колелото и се захваща с две малки болчета.После трябва да се зацепи,както трябва

Коментар

andrio написа:
          anton4490 написа:
          stivkata написа:
          anton4490 написа:
          stivkata написа:
          Колеги предварително се извинявам за ОFF-a.За да не пускам нова тема искам да ви попитам пак за браво 1.6 16 какъв проблем има, от ауспуха си мерише на чист бензин и немога да разбера защо?Благодаря предварително и пак се извинявам и на колегата.
          Може да е ламбдасонда.
          Ламбдаснондата съм я сменил скоро, какво ли не съм сменил и немога да разбера от къде е проблема.
          И моята е така.Ппитах насам натам,и ми казаха че нямаш катализатор така мирише.Като я закача никакви грешки не показва, нека колегите от форума които знаят да изкажат и те мнение.
          Ок колеги моята брава е без катализатор и не мирише,вижте свещите,кабелите,блок бубината може да не пуска ток на някоя свещ.А двигателя равномерно ли работи или тресе?
          Колега аз също нямам катализатор, сменил съм свещи, кабели, бобина, датчик колянов вал, ламбда сонда, ангренажен ремък, почистил съм стъпковото моторче и дроселовата клапа, нз вече какво да правя, мени обороти.

Коментар

stivkata написа:
            andrio написа:
            anton4490 написа:
            stivkata написа:
            anton4490 написа:
            stivkata написа:
            Може да е ламбдасонда.
            Колега аз също нямам катализатор, сменил съм свещи, кабели, бобина, датчик колянов вал, ламбда сонда, ангренажен ремък, почистил съм стъпковото моторче и дроселовата клапа, нз вече какво да правя, мени обороти.
            Стивка един ден се чух с един колега от форума и му споменах за моите проблеми с колата относно оборотите,тои ми даде същите съвети,каквото си направил и ти до момента.Но също ми каза че ако оборотите продължават да се менят има верорятност да са износени гърбицитенаразпределителните валове!

Коментар

andrio написа:
              stivkata написа:
              andrio написа:
              anton4490 написа:
              stivkata написа:
              anton4490 написа:
              stivkata написа:
              Може да е ламбдасонда.
              Стивка един ден се чух с един колега от форума и му споменах за моите проблеми с колата относно оборотите,тои ми даде същите съвети,каквото си направил и ти до момента.Но също ми каза че ако оборотите продължават да се менят има верорятност да са износени гърбицитенаразпределителните валове!
              Благодаря ти все пак колега аз и без това ще взимам 2.0 20-ка и ще го правя

Коментар

Да се похваля, че след смяната на датчика на разпределителния вал - всичко е наред ! Явно за непостоянни обороти, придърпване и гаснене на автомобила, може да има доста причини. Поздрави и благодаря на всички за споделените мнения и опит .

Коментар

Working...
                X