Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo 1.6 прегряване и светеща лампа за масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Bravo 1.6 прегряване и светеща лампа за масло

Здравейте колеги!Карам Браво 1.6 бензин. Преди време имах проблем с лампата за маслото, която почваше леко да примигва след около 10-15 км градско каране, която колата загряваше до работна температура. При спиране на светофар или в задръстване и падане на оборотите под 900 лампата за маслото започваше да примигва. Когато дам малко газ или потегля примигването спираше. Смених маслото и след известно време проблема изчезна. Вчера пак ме изненада в едно адско задръстване, но този път освен че замига лампата за маслото, стрелката на датчика на температурата се качи в червената зона на H. Много се стреснах и помислих, че ще избие антифриза и отбих. Изгасих колата и отворих капака - антифриза си беше на ниво и не се усещаше да е прегряла колата. След това като я палех стрелката за температурата се позиционираше на средата, но след около минута работа се качваше горе в H зоната. Преди време борихме проблема с майсторите, сменяхме масления филтър. Отваряхме и маслената помпа за да се види какво е налягането на маслото и всичко беше ок. Обаче сега неясно от къде се появява пак проблема. Посъветвайте ме какво да гледам? Пак ли да сменявам маслото и филтъра (не са минали 10000 км)? Датчика за температурата ли може да е сдал багажа?Мерси за отговорите ви!ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

а колко масло има в мотора провери ли един съсед така си сдуха мотора беше го оставил с 1 литър масло

Коментар

Като загря снощи я оставих да изстине и след 2-3 часа отидох да си я прибера. Първата ми работа беше да проверя маслото понеже реших, че сигурно е изтекло. Обаче имаше, маслото си е до средата на пръчката.

Коментар

скоро имах такъв проблем. Лампата на маслото светеше на празен ход. Оказа се, че датчика е пукнат, но след смяната не светеше постоянно на празен ход, а премигваше. След седмица проблема изчезна. При мерене с манометър имаше перфектно налягане.
        Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
        Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Маслото мирише ли на бензин?
          Fiat Marea 1.8i 16V
          Fiat Tipo 1.4i 8V
          Fiat Punto 1.6i 8V
          www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Провери си масата на двигателя- особенно щом не е прегряла а уреда ти показва точно това.
            ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
            ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Re: Bravo 1.6 прегряване и светеща лампа за масло

haz написа:
              Здравейте колеги!Карам Браво 1.6 бензин. Преди време имах проблем с лампата за маслото, която почваше леко да примигва след около 10-15 км градско каране, която колата загряваше до работна температура. При спиране на светофар или в задръстване и падане на оборотите под 900 лампата за маслото започваше да примигва. Когато дам малко газ или потегля примигването спираше. Смених маслото и след известно време проблема изчезна. Вчера пак ме изненада в едно адско задръстване, но този път освен че замига лампата за маслото, стрелката на датчика на температурата се качи в червената зона на H. Много се стреснах и помислих, че ще избие антифриза и отбих. Изгасих колата и отворих капака - антифриза си беше на ниво и не се усещаше да е прегряла колата. След това като я палех стрелката за температурата се позиционираше на средата, но след около минута работа се качваше горе в H зоната. Преди време борихме проблема с майсторите, сменяхме масления филтър. Отваряхме и маслената помпа за да се види какво е налягането на маслото и всичко беше ок. Обаче сега неясно от къде се появява пак проблема. Посъветвайте ме какво да гледам? Пак ли да сменявам маслото и филтъра (не са минали 10000 км)? Датчика за температурата ли може да е сдал багажа?Мерси за отговорите ви!ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
              Аз имах абсолютно същия проблем, като изключим проблема с датчика за температурата !!Карам с един вид масло игат 15 /40 !При мен беше от вида на маслото - уж сипах по-хубаво статоил 15 /40 ,но започна да мига по описания от теб начин!!!След като смених маслото вече нямам такъв проблем !!
              1+1=2

Коментар

Rokambol написа:
                Маслото мирише ли на бензин?
                Колега, леко понамирисва на бензин. Като се замисля преди не съм усещал такава миризма когато съм проверявал нивото на маслото с пръчката.

Коментар

eh4ev07 написа:
                  Провери си масата на двигателя- особенно щом не е прегряла а уреда ти показва точно това.
                  Уреда за темемпературата се държи доста странно. Например често пъти ми се случва когато се спускам по наклон на скорост (например от Предел към Симитли) от средата стрелката да падне долу все едно току що съм запалил колата. Случи ми се преди няколко седмици когато навън беше доста студено. Склонен съм да повярвам, че двигателя наистина изстина, понеже парното спря да духа топло и буквално замръзнах. Като свърши спускането и започнах да давам повече газ датчика върна стрелката на средата и парното пак задуха топло. Нормално ли е да се получава такова изстиване при спускане?

Коментар

haz написа:
                    eh4ev07 написа:
                    Уреда за темемпературата се държи доста странно. Например често пъти ми се случва когато се спускам по наклон на скорост (например от Предел към Симитли) от средата стрелката да падне долу все едно току що съм запалил колата. Случи ми се преди няколко седмици когато навън беше доста студено. Склонен съм да повярвам, че двигателя наистина изстина, понеже парното спря да духа топло и буквално замръзнах. Като свърши спускането и започнах да давам повече газ датчика върна стрелката на средата и парното пак задуха топло. Нормално ли е да се получава такова изстиване при спускане?
                    Термостата ти е за смяна!
                    BRAVO 1.6 16V

Коментар

Нормално, особено на бензин.
                      LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                      ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

lubo_Y10 написа:
                        Нормално, особено на бензин.
                        Е кое му е нормалното?Дали е бензин или дизел какво е значението,изтива до момента на затваряне на термостата т.е. 80-85гр зависи на колко започва да отваря,само Че Защо в движение си държи 90гр.От въздушната струя пак трябва да изтива
                        Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                        EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                        EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Working...
                        X