Проблема е следния: Днес докъто се прибирах от работа карайки на бензин, колата ми придърпа и почна да спира (сякаш бензина свършва), и понеже и лампата от отдавна светеше, реших че наистина е свършил и веднага превключих на газ и продължих да карам. След около половин час работа на двигателя и около 15 км. в града спрях да сипя бенз.( по рано нямаше как, нямах пари в мен ). Казах на момчето да сипе за 10 лв. и влезнах да плащам и като излязох ми вика:"Тя тази кола има ли бензин изобщо??" викам ЩО??. "Ами нещо пуши от капачката, от вътре, от резервоара??!!". Като погледнах наистин, така беше, и имаше мириз на изгоряла пластмаса. Реших да сложа още 10 лв.( то с тези цени напоследък = 4 л.), едва ли не" да загася пожара". И като брътнах да я запаля, понеже съм с автоматичен превкюч. и пали винаги на бенз., УЖАС запали ама едно такова като на 2-3 цилиндара( целиат мотор се тресе), и като и подам газта, като чели заглъхва още повече и загасна. Пробвах пак пак запали, и по същият начин. Тогава я запалих директно на газ, и се прибрах. Сега дилемата и главният въпрос е какво, точно се е случило??! Дали съм пецакал помпата, или е нещо друго??! Моля, ако някой е запознат със симптомите, които съм описал, или пък се е зблъсквал с нещо подобно да ми помогне със коментар или съвет по въпроса. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги, моля за помощ за бензинова помпа Брава 1.8 16в.
Collapse
X
-
Еми за съжаление, май си прецакал помпата. В резервоара трябва да имаш поне 10 литра бензин иначе е риск. Отделно ако горивото остане повече от 3 месеца в резервоара, също се прецаква - таксиджиите много страдат от това. При всички положения трябва да я извадиш от резервоара и да я видиш.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
-
Купи си втора употреба в комплект с кошницата.В раздела "Продавам авточасти" има Тема в която ще намериш търсената от теб помпа на сносна цена.Аз лично минах по твоя път.Изгоря ми помпата въпреки че имах бензин в резервоара.Купих си нова за 117 лева,която изгоря на третия месец и стопи и леглото в което ляга в кошницата.Сега съм с втора употреба и нямам ядове вече около година.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Купи си втора употреба в комплект с кошницата.В раздела "Продавам авточасти" има Тема в която ще намериш търсената от теб помпа на сносна цена.Аз лично минах по твоя път.Изгоря ми помпата въпреки че имах бензин в резервоара.Купих си нова за 117 лева,която изгоря на третия месец и стопи и леглото в което ляга в кошницата.Сега съм с втора употреба и нямам ядове вече около година.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Купи си втора употреба в комплект с кошницата.В раздела "Продавам авточасти" има Тема в която ще намериш търсената от теб помпа на сносна цена.Аз лично минах по твоя път.Изгоря ми помпата въпреки че имах бензин в резервоара.Купих си нова за 117 лева,която изгоря на третия месец и стопи и леглото в което ляга в кошницата.Сега съм с втора употреба и нямам ядове вече около година.
Коментар
-
Извади си косницата и сравниавай с "новата" преди да иа купис. Ако несто не стане премести помпата на твоиата косница. Купи си едно реле за 5 лева и си спри помпата да не върти залудо когато си на газ.п.п. иасо паликари!LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
-
Благодаря на всички колеги, които се включиха с отговори по темата. Вчера си купих помпа от "Италянеца", 50лв. с кошницта, пробват я на место, работеше. Смених я сам без да съм го правил друг път, благодарение на форума, не е трудно. Единственият проблем беше че трябваше да свалям и газ. ботилката, че беше точно над отвора за помпата. След като сглобих всичко по обратния ред, въртя и не пали , но проблема се оказа от бушона За всички който им предстои подобна смяна само ще вметна, че лолите, чашките или там както се наричат, на маркучите на бензина които влизат в помпата, излизат най-лесно като с две отверки от двете страни се стиснат едновременно прорезите . Лично аз най-много се озорих именно с това. Успех на всички.
Коментар
-
Rokambol написа:Редовно карам на светеща лампа - под 10л бензин, няколкко пъти ми е гаснела за бензин - никакви ядове с помпата!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар