Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход гориво Мареа 1.8 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разход гориво Мареа 1.8 16V

Здравейте,колеги.Нов съм в клуба,но имам един голям въпрос към вас.Та имам Мареа(комби) 1.8 16V 98г.Ще съм ви благодарен ако ми дадете идеи,защо ми дава 13.5 14 градско???Сменил съм:масло(Селениа),свещи NGK,горивен и бензинов филтър.Благодаря предварително.

Моята е същият мотор, браво е по лека е от твоята и ми дава до 13 макс, но лятото дори с климатик ми пада до 10 в най спокоиния месец август, с по малко задръствания.Нормалният разход според мен е от 10-11-лято до 13 зимата- софииски разход.Това е за моето браво, а то е по леко от мареата.
    КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Моята е седан. При спокойно каране извън града гори 6,2-6,5. Средно градско, само на студен мотор, на къси разстояния и извън градско 8,5-9 литра. Живея в малък град.
      Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Re: Разход гориво Мареа 1.8 16V

jovanny написа:
        Здравейте,колеги.Нов съм в клуба,но имам един голям въпрос към вас.Та имам Мареа(комби) 1.8 16V 98г.Ще съм ви благодарен ако ми дадете идеи,защо ми дава 13.5 14 градско???Сменил съм:масло(Селениа),свещи NGK,горивен и бензинов филтър.Благодаря предварително.
        А въздушен филтър? Термостата как е?
        ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
        ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Ако караш на къси разстояния - нормален е разхода.
          Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
          Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
          FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
          Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

моето браво 1,6 сега сутрин го карам по 3 километра и вечер по 3 километра и ми дава разход 12,5/100(карам само на бензин),така че мисля е нормален разхода ако я караш студена.
            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Напълно ти е верен разхода и моя е долу горе такъв но сега смених термостата обече разстоянието работа вкъщи е 2.5 км и пак не успява да загрее много две три черти макс. Като бях със разваления термостат и като съм карал бясно в задръстване става много весел разхода 15 си ги напрайва без проблем за едно каране 4-5 км и 1-2 черти на резервоара са заминали...въпреки всичко съм остановил че стрелката за бензина не е никак точна. Така че не бързайте да си правите сметките по-нея а направете сметка за по-голям период с няколко зареждания. Но все пак на първа като му дам до долу не може да зацепи изобщо гумата...
              FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
              FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Ако става дума за двигателя 182А2.000 - сега през зимата отивам към 16 на сто. Ежедневно каране на къси разстояния (6 км в едната посока) в много задръствания и яко газ при възможност. Явно така си харчи, ама и много върви Извън града разхода е малко по-друг, вервай ми
                ::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
                ::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
                ::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::

Коментар

Извън града разхода е малко по-друг, вервай ми [/quote]Колега,извън населено ми даде 10-ка.Скоро ще сменя термостата(засега това е открития проблем).Също така ако махна катализатора.

Коментар

Смени темостата, после за всеки случай виж и ламбда сондата на диагностика. Аз съм стигал и до 18л. на 100 .

Коментар

jovanny написа:
                      Извън града разхода е малко по-друг, вервай ми
                      Колега,извън населено ми даде 10-ка.Скоро ще сменя термостата(засега това е открития проблем).Също така ако махна катализатора.[/quote]Ако не я натискам над 3000оборота ми дава около 7,5-8л. на 100км извънградско,градско отива на 11-12,мина ли 3500 оборота-а тя само това чака,разхода се вдига.Така,че колега явно термостата е за смяна,около 100лв струва,но е по комфортно в купето и разхода ще намалее осезателно.Колата е от подписа ми.
                      Marea HLX 147ps

Коментар

Working...
                      X