Такаа,открих защо колата ми пука на бензин след смяната на бензинова помпата..След много мъки и много помощ от Stefanaki открихме,че помпата с която Бравото работеше нормално е от Рено и е с дебит 90 l/h ,а нормалните помпи които аз слагам на тая кола са оригинални от Браво и са с дебит 110 l/h ( това е от axm-auto),а в service manual-а пише 140l/h за тея помпи,с който мойта кола пука и не иска да върви на бензин...Какво може да и е на тая кола,че да не иска да работи с оригиналната си за нея помпа .. Мислехме си за регулатора на рейката с инжекторите Други предложения от къде може да идва проблема?! Браво 1.6 16V
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
С бен. помпа с малък дебит колата работи нормално?!?!
Collapse
X
-
wwalker написа:Мойта така с нова ’оригинална’ афтърмаркет едвам запали и не успя да вдигне повече от 20... Вземаш от морга цялата кошница и си готов.Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
Регулатор на налягането на рейката, запушен/претиснат тръбопровод за обратното гориво или сцепено/скъсано маркуче от регулатора към всм. колектор. Преди да проверя тези неща бих измерил налягането на бенз. помпа.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
sok1 написа:Регулатор на налягането на рейката, запушен/претиснат тръбопровод за обратното гориво или сцепено/скъсано маркуче от регулатора към всм. колектор. Преди да проверя тези неща бих измерил налягането на бенз. помпа.Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
E да,но е е от тъпия гаден регулатор.......Преди малко го смених,да стария си беше заминал,нооо колата пак пука и прави мизерии..Май единствения ми вариант е да я закачат някъде и да ми премерят налягането на помпата и в рейката..Вече толкова ми писва с тая кола,че нямам думи..Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
rzgeorgiev написа:колега провери маркуча които е от помпата вътре в резервоара ако епробит помпата работи но не прави достатачно налягане защото връща бензин в резервоараAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Проблема е решен!Просто се оказа,че бензиновите помпи,които съм взимал са били дефектни и няма нищо общо с дебити и т.н както си мислех..Най-накрая ми попадна доста хубава помпа от Ауди А6 и колата заспа с нея и няма и помен от всичките ядове с гърмежите и вървежа.Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар