Колата е Мареа 1,6 98 !!Карам я предимно градско,но преди ден я покарах на магистралата минал съм около 90 -100 километра !! Скороста с която карах беше до 130 км в час !! След като се прибрах забелязах локвичка двигателно масло под колата - досега и капка не е текла. Странното е ,че теча беше от към ангренажния ремък !!На другия ден я карах пак в София без да я зоря -НИТО КАПКА !!!!!! Махнах капака на ангренажа- до колкото се видя няма теч от семерингите !! От къде може да се е появил теча и защо спря !! Помагаите,че трябва да свалям ангренажа за да се види по-добре.Ще съм благодарен за компетентните Ви отговори !! :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен теч двигателно масло - помогнете !!
Collapse
X
-
svetljotod написа:Има ли вероятност ако не я спираш в гараж , да е имало от друга кола текло масло на паркинг местото, 2ри вариант да изпуска при високи обороти от някъде!1+1=2
Коментар
-
Спряло е защота се появява при високи обороти.Закарай колата на канал и виж отдолу от къде омаслява.Щом е текло ще има следи.Аз имах подобна случка при каране по магистрала-загубих 0,5 литра от Русе да Варна,ама при каране с мръсна газ .Беше протекла съмерингата на коляновия вал откъм ремъка.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
tipo33 написа:Спряло е защота се появява при високи обороти.Закарай колата на канал и виж отдолу от къде омаслява.Щом е текло ще има следи.Аз имах подобна случка при каране по магистрала-загубих 0,5 литра от Русе да Варна,ама при каране с мръсна газ .Беше протекла съмерингата на коляновия вал откъм ремъка.1+1=2
Коментар
-
germany написа:tipo33 написа:Спряло е защота се появява при високи обороти.Закарай колата на канал и виж отдолу от къде омаслява.Щом е текло ще има следи.Аз имах подобна случка при каране по магистрала-загубих 0,5 литра от Русе да Варна,ама при каране с мръсна газ .Беше протекла съмерингата на коляновия вал откъм ремъка.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
tipo33 написа:germany написа:tipo33 написа:Спряло е защота се появява при високи обороти.Закарай колата на канал и виж отдолу от къде омаслява.Щом е текло ще има следи.Аз имах подобна случка при каране по магистрала-загубих 0,5 литра от Русе да Варна,ама при каране с мръсна газ .Беше протекла съмерингата на коляновия вал откъм ремъка.1+1=2
Коментар
-
germany написа:tipo33 написа:germany написа:tipo33 написа:Спряло е защота се появява при високи обороти.Закарай колата на канал и виж отдолу от къде омаслява.Щом е текло ще има следи.Аз имах подобна случка при каране по магистрала-загубих 0,5 литра от Русе да Варна,ама при каране с мръсна газ .Беше протекла съмерингата на коляновия вал откъм ремъка.1+1=2
Коментар
-
Колега,при мен на Темпрата го имам същия проблем и е точно от семерината на коляновия вал,вече се е опекла и като се покара малко в по-високи обороти и почва да капе от нея,а като я карам нормално и маслото не е загряло и оборотите са ниски(ниско налягане на маслото) и няма течове,но при мен е вече доста зле положението,но няма време да я сменя,въпреки,че имам и новата семерина,но докато стигна до нея имам да свалям 5 ремъка и за сега само си доливам маслоFIAT STILO MULTIWAGON 1.9 MULTIJET 16V; FIAT BRAVO2 1.9MJET 07г.-EX; FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI-RIP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар