Здравейте колеги днеска правиха диагностика на колата ми и казаха, че от време на време ламда сондата залепва на друг волтаж?Какво ще рече това и има ли начин да си го замеря сам вози волтаж?Казаха, че може да повиши разхода на горивото като е в положение на залепване. След изчистване на грешката казаха, че след това няма проблеми за сега...Та има ли как да го замеря този волтаж и като цяло трябва ли да предприема нещо?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ламбда сондата ?
Collapse
X
-
Цялата работа е там колега, че тази крушка ми светпа преди няколко месеца за първи път от както имам колата! След това изобщо не светна повече. Онзи ден сложих ГИ и в сервиза ми казаха, че имало грешка на компютъра за ламбда сондата (забивала на друг волтаж) изчистили я и казаха, че после не се пявила пак, но днес ми се появи пак за 10 секунди. Та въпросът ми може ли да е от ламбдата наистина и ще светка ли пак или като преди няма да светне повече доката не проверят и изтрият от компа?
Коментар
-
Колега,и при мен светваше въпросната лампа,колата губеше мощност и трудно палеше топла.Оказаха се няколко неща-термодатчик,стъпков мотор и ...ламбда сонда,записваща грешка в еку-то като работи на газ.Сложих емулатор на ламбдата,смених стъпковия и термодатчика и вече няма грижи.Така,че може да са 1001 неща.Правилно казва колегата по-горе-диагностицирай докато излезе на яве проблема.Успех!Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
Понеже ми казаха, че обикновенно тази лампа светва при проблем със смесообразуването, а цялата работа е там, че оня ден като сложих ГИ хората ми казаха (явно са и правили диагностика), че дава грешка ламбда сондата и забива на друг волтаж. Отчело го преди да я монтирам газовата и наиситна е така преди време ми светна лампата и от тогава не светна повече. Казаха ми, че най-вероятно ще ми гори повече ако е залепила иказаха, че са изтрили грешката. Та мисълта ми е дали наистина може да е това което казват защото нещата се препокриват доста. Ще проверя де но мерси все пак това ме интересуваше дали при грешка на ламбдата ще светне пак тази лампа
Коментар
-
NOVA написа:Понеже ми казаха, че обикновенно тази лампа светва при проблем със смесообразуването, а цялата работа е там, че оня ден като сложих ГИ хората ми казаха (явно са и правили диагностика), че дава грешка ламбда сондата и забива на друг волтаж. Отчело го преди да я монтирам газовата и наиситна е така преди време ми светна лампата и от тогава не светна повече. Казаха ми, че най-вероятно ще ми гори повече ако е залепила иказаха, че са изтрили грешката. Та мисълта ми е дали наистина може да е това което казват защото нещата се препокриват доста. Ще проверя де но мерси все пак това ме интересуваше дали при грешка на ламбдата ще светне пак тази лампаFiat Brava 1.2,16в
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар