Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инфо за бензинова помпа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Инфо за бензинова помпа?

Здравейте колеги дайте малко инфо за бензиновата помпа на Мареата!Предполагам се намира отзад в резервоара... и някой знае ли ориентировъчно как вървят втора ръка...информативно питам!Между другото как може да се провери дали енда бензинова помпа работи ( с замерване има ли вариант да се провери)?

С уред за измерването на налягането можеш са провериш колко бара налягане дава помпата.Можеш да го замериш отпред на маркучите.На 1.6 пълна инжекция трябва да е 3 бара.Като дадеш на комтакт трябва да я чуеш как бръмчи.А втора ръка.....зависи как се спазарите!
    FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
    Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

Принципно ползвана помпа не може да седи дълго без да се ползва нали? В смисъл като резервна или нещо такова в смисъл че от стоенето ще даде фира...И още един въпрос на кой маркуч трябва да се замери налягането?

Коментар

На маркуча,който влиза в рейката с инжекторите.
        Fiat 1.4 12V
        Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
        Да си втори значи да си първи сред загубилите.
        Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Да помпата не трябва да седи на сухо.Отпред под капака в ляво до казанчето за течноста за чистачки има два маркуча единия е за излишното гориво,а другияотива към инжектора(под колекторните тръби) на този,който отива към инжектора трябва да се измери налаягането на бензина.Ако не я чуваш да бръмчи няма какво да мериш!Моя мотор е 1999 и при твоя може да има малко разлики.
          Прикачени файлове
          FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
          Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

Утре ще го огледам да видя къде е този маркуч, мерси много колега за инфото. А и питах за помпата, че имам една 2-ра употреба свалена преди няколко дена от др. кола и начи няма смисъл да я държа за резерва!!!

Коментар

NOVA написа:
              Утре ще го огледам да видя къде е този маркуч, мерси много колега за инфото. А и питах за помпата, че имам една 2-ра употреба свалена преди няколко дена от др. кола и начи няма смисъл да я държа за резерва!!!
              Аз лично съм качвал на мойта кола помпа на 2-3 месеца,която е седяла на сухо и проработи и карах колата с нея близо 7-8 месеца! А други помпи съм ги оставял за по седмица две на сухо и пак са работели безупречно..Пази си я за резерва!Втора ръка вървят от 35 до 50 лв. заедно с кошницата и всичко.
              Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Working...
              X