Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неизяснено прекъсване при типо 1,6 карбуратор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Неизяснено прекъсване при типо 1,6 карбуратор

Колеги от две седмици се опитвам да установя защо типока прекъсва.Случва се следното-след като запаля студената кола на газ (и на бензин е така),както си работи и се получава едно прекъсване все едно изключва от контакт и пак включва за части от секундата.Просто двг спира за миг и пак продължава преди да е спрял окончателно.Какво съм направил-смених кабелите,свещите са добре и са на 6 месеца.Тази сутрин забелязах,че когато прекъсне се чува припукване като от прескачаща искра в коша на двг,но не се вижда такава визуално(проверих на тъмно).Как мислите бобина ли е,лоша връзка някаде ли е .Дайте съвет къде да се насоча,че вече изгорях с покупката на нови кабели и ефекта е нулев!
    Fiat Brava 1.2,16в

Палец, дистрибуторна капачка ?
    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

xctr написа:
      Палец, дистрибуторна капачка ?
      Предния собственик ги е сменял и си личи-нови са,а какви са симптомите на заминаваща си бобина?
      Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Аз не мога да кажа защото до сега не съм имал имал проблеми с нея. Ако беше от софия можеше да пробваме с една почти нова дето имам за резерва.Другия вариан е комутатора. Той би трябвало да ти се намира в левия калник или като застанеш с/у колата в десния. Пред казанчето за чистачки. Той взима сигнал от бобината и подава сигнал на ел. клапана за празния ход. Ти с долно или с горно делко си ?
        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

xctr написа:
          Аз не мога да кажа защото до сега не съм имал имал проблеми с нея. Ако беше от софия можеше да пробваме с една почти нова дето имам за резерва.Другия вариан е комутатора. Той би трябвало да ти се намира в левия калник или като застанеш с/у колата в десния. Пред казанчето за чистачки. Той взима сигнал от бобината и подава сигнал на ел. клапана за празния ход. Ти с долно или с горно делко си ?
          На разпределителния вал-предполагам това наричаш горно
          Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

бобинката

колега на мен ми правеше същото прекъсване на темпрата и беше от бобина!!!
            FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

tipo33 написа:
              Да, при това положение най-вероятно го нямш този "комутатор" в калника задето говорих по-горе.Сигурно си и с дигиплекс запалване. Абе виждал съм такова типо 1.6 карб със горно делко и беше бая по-различно от мойто. Пък пак беше 92! Сменяй бобина освен...

Коментар

xctr написа:
                tipo33 написа:
                Да, при това положение най-вероятно го нямш този "комутатор" в калника задето говорих по-горе.Сигурно си и с дигиплекс запалване. Абе виждал съм такова типо 1.6 карб със горно делко и беше бая по-различно от мойто. Пък пак беше 92! Сменяй бобина освен...
                Да запалването е такова и ще пробвам с друга бобина пък да видим
                Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Working...
                X