Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мърдат оборотите при загряване Браво 1.2 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мърдат оборотите при загряване Браво 1.2 16v

Браво 1.2 16v Като запаля студено държи 1200 оборота стабилно без да мърдат.Като поработи 3-4-5минути и температурата се вдигне една чертичка и оборотите падат на 800.Точно в този момент почва едно неприятно колебание в оборотите- сякаш постоянно ги вдига малко и след секунда сваля. По оборотомера не отчита промяна в оборотите но го усещам, че постоянно забавя и увеличава.Като загрее почти до средата изчезва това мърдане.Не е неравномерна работа, а се усеща че го прави компютъра,и ме дразни. Каква може да е причината?Забелязах още един проблем. Когато съм карал бавно на ниски обороти- под 2000, като изключа от скорост по инерция оборотите остават 1500 и не ги сваля веднага, а понякога ги задържа така.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Re: Мърдат оборотите при загряване Браво 1.2 16v

infineon написа:
    Браво 1.2 16v Като запаля студено държи 1200 оборота стабилно без да мърдат.Като поработи 3-4-5минути и температурата се вдигне една чертичка и оборотите падат на 800.Точно в този момент почва едно неприятно колебание в оборотите- сякаш постоянно ги вдига малко и след секунда сваля. По оборотомера не отчита промяна в оборотите но го усещам, че постоянно забавя и увеличава.Като загрее почти до средата изчезва това мърдане.Не е неравномерна работа, а се усеща че го прави компютъра,и ме дразни. Каква може да е причината?Забелязах още един проблем. Когато съм карал бавно на ниски обороти- под 2000, като изключа от скорост по инерция оборотите остават 1500 и не ги сваля веднага, а понякога ги задържа така.
    Аз залагам на стъпково моторче
    Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
    Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

fast_ghost написа:
      infineon написа:
      И аз си го мислих това но няма логика да е от него. Ако беше от него би трябвало и при загряла и при студена кола да има проблем, а при мен проблема е само в периода от като паднат оборотите на 800 докато загреее до средата.Мислех си да не би температурния датчик да го лъже , но го мерих с мултицет и съпротивлението му отговаря спрямо температурата.
      FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

infineon написа:
        fast_ghost написа:
        infineon написа:
        И аз си го мислих това но няма логика да е от него. Ако беше от него би трябвало и при загряла и при студена кола да има проблем, а при мен проблема е само в периода от като паднат оборотите на 800 докато загреее до средата.Мислех си да не би температурния датчик да го лъже , но го мерих с мултицет и съпротивлението му отговаря спрямо температурата.
        да може и да греша... но по това което казваш... аз мисля че е това.Няма ли някой близко до тебе колега, да пробвате да размениш стъпковото моторче.
        Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
        Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

Колега, опитай първо с почистване на дроселната клапа, но БЕЗ да сваляш моторчето за празен ход. При нас, в един корпус са моторчето и сензора за положението на дроселната клапа, и по документация, дори и само след демонтаж - монтаж, се налага да се прави адаптация на компютъра за да работи нормално с него. Така че за сега не го пипай, нито пробвайте и от друга кола, ще "объркате" и нея. Ако не стане - диагностика, има колеги от форума, ще помогнат...
          Fiat Brava 1,2 16V SX и колело

Коментар

Щом се влияе от температурата на двигателя,най-логичното е термодатчик,но често при нашите красавици,както и при тези в живота, логиката е доста неприсъща ,така че въпреки че мразя да предъвкваме едно и също-диагностиката в случая е добър избор.
            Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Е диагностика ок, не ми е проблем имам виза закачал съм я няма грешки.Какво да гледам като я закача на визата?Имам усещането че проблема се получава понеже екуто сваля оборотите на 800 на по студен от необходимото мотор.Обаче термодатчика за екуто показва съпротивление което отговаря градусите. Гледах графиката от Service manuala за този датчик.Някой има ли информация на колко градуса на антифриза трябва да свали оборотите?Някой може ли да ми обясни как се прави обучение на стъпковото моторче с Виза?
              FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Колега сега се сещам,че и моя термодатчик го тествах заврян в една ел.кана с вода и термометър.На него бях свързал мултицета.Предварително си бях извадил стойностите на съпротивлението при определени температури и само наблюдавах.Термометърът беше лабораторен и скоро беше тестван за точност на показанията от метрологична лаборатория.Резултата направо ме изуми-всички стойности съвпаднаха почти 100% с тези които извадих от мануала.Въпреки това колата си държеше високи обороти понякога.После го смених(Въпреки точните му показания)струваше 10 лв. и реших да експериментирам.Имаше подобрение,но временно.Една нощ докато умувах над проблема и ми светна -проверих куплунга на датчика -беше окислен до безобразие.Почистих го с контактен спрей и шкурка.От тогава не ги е вдигала оборотите.Става въпрос за 1,4 12в.
                Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Working...
                X