Здравейте колегиМоля за помощ, че вече се отчаях и не знам какво да правя...Проблема ми е следния: Карам си вечерта колата всичко идеално. На сутринта въртя ключа и не иска да запали... стартера се скъсва от въртене обаче не искаааа... и от там се почна. Свалих въздушния филтър свалих свещите изчистих ги, завъртях без филтъра и гледам се чува пукот и огън през дросела. (Викам си, тая е прехвърлила сигурно зъб на агренажа.)Дойде един майстор, да види какво е положението:Каза че може да е прехвърлила зъб и заради това да го прави. Замери компресията на цилиндрите да види дали няма изкривен клапан, обаче нямашееее... показа 12 на всички, каза че е добре.Зацепихме ремъка, и се почна. Смених бобина, колата неще да пали, смених кабелите... пак неще... смених свещите... отново не иска... смених стартера... еми пак не запали.... Странното е че като бутнах колата в 2 метра разтояние запали от раз. и двигателя си работи перфектно (без филтър) само че угасна... Ходих на диагностика, закачихме я на комп, показа всичко точно. нема грешки. После я закачихме на някаква машина дето мери смущения. При стартиране на двигателя има мн смущения и обърква реда на изкрата на цилиндрите... каза ми майстора от стартера може да е... смених го... обаче не е от негоооо.... сега вика че било от импулсния датчик долу на коленовия вал. Да обаче ако не работи датчика няма да има искри на свещите. И колата защо пали на бутане а на стартер не иска ? Моля ви, ако някой знае да каже, защото хвърлих сума ти пари в тая кочина, и няма признаци да се оправи, а без колата е мн тъжна история
Благодаря предварително на отзовалите се.

Коментар