Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.6 16в - проблем след смяна на дюза

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1.6 16в - проблем след смяна на дюза

Здравейте! Ровя се доста из форума последните 3 часа, но не мога да намеря отговор на проблема си... ще започна от начало: Имах "пикаеща" дюза и маслото се смесваше с бензин, която смених в понеделник с втора употреба. При смяната не ми остана време да монтирам колекторите обратно и да сменя маслото, чак днес се захванах с това. Закачих колекторите, завих им всички болтове, затегнах ги... източих си маслото, смених си масления и въздушния филтър, след като приключих с всичко се качих в колата да я раздвижа малко, доволен от факта, че съм приключил с ремонта. При завъртането на ключа, не запали, завъртях втори път и дадох малко газ, тогава запали, но започна да се форсира сама, за 2 секунди стигна от 4500 оборота до 6000 и загасих двигателя. Вдигнах капака, огледах дали мога да забележа нещо което съм пропуснал или не съм монтирал правилно, но не успях да забележа нищо. Пробвах я втори път с паленето, пак по същия начин. Имате ли някакви идей ? Черох, че е възможно да е от неправилно монтиране на колекторите, тоест да не са оплътнили добре и да влиза въздух... Колата е Браво 1.6 16в 97г.Благодаря предварително!
    " There is one way to enter this life, but the gates of death are without number."

Провери дали не е заяло жилото на газта(дроселовата клапа)
    FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
    Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

махни клемата на акумулатора да се ресетне компа, после запали колата и я остави да поработи 15 мин на едно място без да бараш. след това загаси и запли наново. аз като смених моята дюза после правих тази калибрация. трябва компа да си нареди там нещата, че е с нова дюза. по спомен дщзите бяха 2 модела- т.е. с два различни дебита, но това не бърка особенно работата, защото така или иначе всички останали са далеч от началния си дебит. другото ти е да си провериш моторчето за празен ход, което не е лошо да се чисти чат пат, включително и вътре канала на колектора, който го запушва моторчето. ако го чистиш и него го направи преди ресета на компа. според мен няма как да не уплътнят колекторите, то има едни гумени уплътнения- освен някое от тях да е паднало без да забележиш- друг вариант не виждам просто
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

от някъде смуче въздух.с кой мотор си.метални или пласмасови колектори
        bravo 1.6

Коментар

Закачи ли буксата на стъпковия мотор?

Коментар

В понеделник почивам и тогава ще почистя моторчето за празен ход и колектора. Иначе двигателя е 1,6 16V, с метални колектори, а буксата на стъпковия мотор не съм я откачал (освен ако съм не съм я откачил някак си без да знам... ще огледам) , откачах единствено буксата, която е закачена на тръбата за наливане на масло. Благодаря на всички за бързите отговори, в понеделник ще видим какво ще стане.
            " There is one way to enter this life, but the gates of death are without number."

Коментар

По описанието ми мирише на разкачен маркуч за вакуума на регулатора на горивото. При откачен такъв маркуч колата реагира все едно газта е до ламарината. Самия регулатор е на рейла с дюзите в случай,че не знаеш къде е.
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                По описанието ми мирише на разкачен маркуч за вакуума на регулатора на горивото. При откачен такъв маркуч колата реагира все едно газта е до ламарината. Самия регулатор е на рейла с дюзите в случай,че не знаеш къде е.
                Сега като ми го казваш това, може би е нужно да добавя, че като свалях колекторите, откачих и 2та маркуча за бензина, имам предвид в горната част на двигателя, както сам отбелязал на снимката, там ли имаш предвид да се е откачил маркуч? Или пък на самата релса, където са дюзите... но аз там не сам ги пипал. Със зеленото кръгче, съм отбелязал мястото, на което развих маркучите.
                Прикачени файлове

Коментар

Там по спомени неможеш да ги размениш маркучите, на снимката съм оградил маркуча който служи за вакуум на горивния регулатор. Проследи го дали е здрав /ако е прокъсан и смуче въздух ефекта ще е същия както сега- форсиране яко/ , ако е здрав виж дали не се е измъкнал от регулатора.
                  Прикачени файлове
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Най-вероятно не си сложил добре някоя гарнитура и смуче въздух. Другият вариант е самата рейка да не е закрепена добре и пак да смуче въздух.Проблемът не е в МПХ! Ако не си закaчил маркуча за вакуум регулатора,много е вероятно да е от него не защото вдига налягането в рейката, а защото засмуква въздух!
                    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
                      Най-вероятно не си сложил добре някоя гарнитура и смуче въздух.Другият вариант самата рейка да не е закрепена добре и пак да смуче въздух.Проблемът не е в МПХ! Ако не си закъчил маркуча за ваккум регулатора е вероятно да е от него не защото вдига налягането в рейката,а защото засмуква въздух!
                      ти го каза доста по изчерпателно от мен.сигурен съм че е точно от това
                      bravo 1.6

Коментар

За да се форсира колата не и трябва само гориво ами и въздух. Тъй че дори да се е откачил вакума би трябвало да угасне.Също ако не си уплътнил добре колектора.При мен ако откача дори тънкото маркуче на мапа- като глътне въздух и гасне.Няма начин да се форсира до 6000 оборота с затворена дроселова клапа.Свали маркуча от филтъра към нея и погледни какво става. Проблема ти е там някъде.
                        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                        FIAT БРАВО 1.2 16v
                        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Утре ще започна да проверявам всичко едно по едно, дано открия проблема и го отстраня. Благодаря отново!

Коментар

Проблема е решен! Една от гарнитурите беше пропаднала, наместих я, завих колекторите обратно и сега уж мърка като коте. Благодаря на всички за вниманието и хелпа!

Коментар

Working...
                            X