Интересуват ме абсолютно всички разлики в двата мотора - пластмасовите и металните колектори. Моля без излишни изказвания. Започвам с това което знам:-Входящ колектор-ЕКУ-Дроселова клапа
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ДВГ 1,6 16V - разлики в новия и стария мотор - кои са те?
Collapse
X
-
Мотора е един и същ. "Периферията" е доста различна:- Стъпковия мотор и TPS вече са в едно с дросела при по-новия;- MAP сензора вече е заедно с температурния датчик;- Няма горивен филтър извън помпата;- Термостата е с отвор само за един датчик, който е вече комбиниран;- препоръчват се различни свещи;- вече инжекторите са с 2 вместо с 4 дупки за пръскане и изглежда са по-издръжливи;- въздуховода отиващ към колектора е леко модифициран, както и резонаторните му кутии/я.За това се сещам.
Коментар
-
Може ли да ми кажете кой от двата двигателя да търся, кой е по-добър и с какво? И какъв е шанса да намеря този новия, всички от 2000-2001 година ли са такива? И къде мога да видя характеристиките на новия мотор, навсякъде по сайтовете има само на стария?един за всички и всичко пак за мен!
Fiat Bravo 1.6 16v GT '99
Коментар
-
Здравей Колега,Според мен трябва да търсиш колкот е възможно по нов автомобил - по-късно произведен. А защо направо не почнеш да търсиш един друг двигател - 182B9.000 - хем по-икономичен, хем по-нисък данък, а и ако обичаш пържени картофи може и горивото да ти е почти без пари.Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
rocketsh0e написа:Така и съм решил, по нов да е - 2000-2001 г. Въпроса ми е всички ли екземпляри от тези години са с новото 1.6 16в, и дали то е по-добро от старото. Ако може и характеристиките на новия да ми покажете някъде!Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
rocketsh0e написа:Така и съм решил, по нов да е - 2000-2001 г. Въпроса ми е всички ли екземпляри от тези години са с новото 1.6 16в, и дали то е по-добро от старото. Ако може и характеристиките на новия да ми покажете някъде!Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
rocketsh0e написа:А характеристики на двигателя мога ли да видя някъде, че навсякъде са само за стария мотор?Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар