Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за генерация на пунто 1.1

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за генерация на пунто 1.1

От 2-3 дни си мисля някакви глупости свързани с генерацията на пунтото. Дали ако махна катализатора и средното гърне ще бучи много ? Друго което ми каза е да махна само катализатора и да оставя средното гърне щото иначе щяла да се скопа много, иначе казано само със крайно гърне ще върви по малко от сега, което според мен е глупост. ( не че сега върви много де ) Ама със сигурност ще махна катализатора де, 100% яко запушва... А и как ще кажете - да изрежа катализатора, да го изтърбуша и да го заваря изтърбушен или вобще да го махна и да заваря тръба ? А и също така разбрах че може да продам катализатора на килограм, може ли вобще и колко пари горе долу ще му взема ?

Аз съм си махнал катализатора на типо-то и съм го одължил с тръба, средното гърне не съм го махал (ама и това ще стане) и съм махнал задното и на неговото място си купих едно голямо спортно гърне и звука е потресаващ Включвам всички аларми на паркинга като запаля колата без да и подавам газ Не мога да си представя какъв ще е звука ако махна и средното гърне Аз лично бях много очуден какъв хубав и плътен звук вади гърнето което купих (неочаквах да е такъв) ... Ако искаш мога да ти кача снимка да видиш какъв "кюнец" съм сложил
    Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Извинявай колега Valiosport, нямам предвид точно теб, ама аз пък съм се зарекъл, и все не го правя, да пребия следващия, който чуя на паркинга да се дере с кенеф, който вместо с Remus е с ... Мемус, Фемус, Бемус, Хемус или някаква неръждавейка от турска тоалетна. Аман от "бургия" тунинг!И като че ли е крайно време органите да започнат да спират от движение всякакви подобни извращения самоделки, които пилят ушите ни.Има си разпоредби в Закона и те трябва да се спазват.Колата на трупчета и технотест.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

А бе яко е да бръмчи една кола,но като бръмчи да бръмчи както трябва с някой хубав ремус.Така някой като почне да си реже гърнето и звука става много гаден и е супер дразнещо.Като си на магистрала и примерно трябва да караш 2 часа лелеле.Ти ще се побъркаш от тоя шум.Ясно ми е че като минаваш искаш да те гледат мацките :Д Знам как е колкото тебе съм :Д А,и лично мое мнение е,че тва е супер селско.В крайна сметка колата си е твоя и прави квото искаш
        И 5 лева да стане бензина аз пак ще карам! И 5 стотинки да стане аз пак ще крадна

Коментар

Punto_PoweR написа:
          А бе яко е да бръмчи една кола,но като бръмчи да бръмчи както трябва с някой хубав ремус.Така някой като почне да си реже гърнето и звука става много гаден и е супер дразнещо.Като си на магистрала и примерно трябва да караш 2 часа лелеле.Ти ще се побъркаш от тоя шум.Ясно ми е че като минаваш искаш да те гледат мацките :Д Знам как е колкото тебе съм :Д А,и лично мое мнение е,че тва е супер селско.В крайна сметка колата си е твоя и прави квото искаш
          Колега колата не се "реже" звука е много добър и изобщо не е дразнещо, но сутрин като паля е една тишина Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Колега Malone няма проблеми не сме малки деца да се сърдим

Коментар

Има тук покрай мене колеги гъзари, които са с истински Remus, който струва два пъти колкото колите им.Да, хубав, плътен звук, но такива луди са на 1 000 човека един, да дадат толкова пари за единия звук.Всичко останало, правено в гаража, е компромис, който ни пили мозъка.Моите приятелки пък, ама изобщо не се впечатляват от бученето на генерацията.Напротив, приятно им е да седнат в тиха кола, която не се чува как работи и в която еленовата кожа да им скърца под джинсите.
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

а бе аз не отворих темата за никви звуци, не искам да ми бучи, написал съм го, неслучайно питам ако оставя само крайното гърне дали ше ми пробие ушите... тц,тц. Аз също съм на мнение че бургия тунинг и некво гадно бучене е супер селско. Хубавия звук не излиза от генерацията, хубавия звук става при як двигател, от 120-30 коня нагоре... и с хубава генерация де, нещо скъпо, не е само ремус

Коментар

карам същото пунто, няма ли да ти се качи разхода ?! защото аз си скъсах меката връзка смених я и имам чувството че ми се качи разхода...... вярно че е зима, че не мога да я засека точно... и още доста други фактори се събраха... според мен махни само катализатора...без значение дали ще го из мушкаш, или ще сложиш тръба..... Успех!
                Ето ме вече с Фиат

Коментар

От махането на резонаторното гърне да ми се вдигне разхода ?

Коментар

neo92 написа:
                    От махането на резонаторното гърне да ми се вдигне разхода ?
                    Колата ти няма резонаторно гърне Къде точно се намира ламбда сондата на твоя мотор

Коментар

Еми не знам, ама не вярвам да е преди и след катализатора

Коментар

И такива има ... Това можеш само ти да го кажеш ... лягаш под колата и гледаш А ако ще махаш гърнета се откажи, звука ще е наистина селски ... Махни само катализатора ако няма ламбда сонда след него и го одължи с тръба , ама за да бръмчи хубаво отзад си трябва спортно гърне

Коментар

Здравей колега,в никакъв случай не изтърбушвай катализатора и да върнеш него на генерацията ще се получи един дрънчащ много грозен звук.В момента моята кола е със прави тръби на мястото на катализатора имам резонаторно гърне и на края съм с оригиналното и вади приличен и задоволително тих звук.от 2000 до 2500 оборота вади много плътен звук и не е силен да ти пука тъпанчетата,от 2500 до 3000 колата е много тиха и нагоре вече започва да побръмчава по-силничко.
                          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Ей аман от селсия тунинг който правите. В Италия сигурно куп инжинери са я изчислявали изпускателната система как да е тиха и да работи оптимално, а вие сега кво ще стане ако махна това, ми ако махна и онова...Ще звучиш като жигула без гърнета и всички ще те гледат като клошар който няма да пари да си оправи колата.Пък и някоя сутрин може да си изядеш боя като запалиш колата. Дано затегнат контрола по пунктовете и такива без гърнета или с псевдо спортни да вземат да ги спират от движение.
                            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                            FIAT БРАВО 1.2 16v
                            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                              Ей аман от селсия тунинг който правите. В Италия сигурно куп инжинери са я изчислявали изпускателната система как да е тиха и да работи оптимално, а вие сега кво ще стане ако махна това, ми ако махна и онова...Ще звучиш като жигула без гърнета и всички ще те гледат като клошар който няма да пари да си оправи колата.Пък и някоя сутрин може да си изядеш боя като запалиш колата. Дано затегнат контрола по пунктовете и такива без гърнета или с псевдо спортни да вземат да ги спират от движение.
                              По полека бе деде Ти откъде знаеш как ще звучи , да не си ги махал случайно Момчето каза, че не иска да звучи селско, не знам защо го нападаш по този начин , ще си изядал боя и тем подобни ... Айде със здраве и без лоши чувства

Коментар

Working...
                              X