Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с маслена помпа на БРАВА 1.4 MI.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с маслена помпа на БРАВА 1.4 MI.

КАК СЕ ВДИГА НАЛЯГАНЕТО НА МАСЛЕНА ПОМПА ПРИ БРАВА 1.4 MI.
    Италианките-най доброто м/у цена-качество

Колко дава на 1000 и 4к примерно, сигурен ли си че точно от помпата пада налягането а не ... запушване на магистралата ?
    Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
    Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Не съм проверявал колко е налягането на маслото но като загрее според мен не може да напълни добре повдигачите и започва да бърка газоразпределянето. И при загрят мотор и 1000 оборота ми светва индикатора за масло а при студен мотор чукат поне 2-3 повдигача но си работи добре.

Коментар

Колата да не се кара с прекалено гъсто масло .... аз също съм с по-гъстичко 15/40 , и ми потракват повдигачите .... гумичките на магистралата в какво състояние са ти ? ... ако не са сменяни скоро , се втвърдяват и започват да се чупят ... тези остатъци запушват дупчиците към вала ... но звука е различен от тоя на повдигач, незнам защо продължавам да си мисля че не е от маслената ... повдигачите също може да тракат заради гумичките - както казах като се втвърдят спират да оплатняват и не захранва повдигача ... можеш ли да я замериш тази помпа на празен ход мисля че беше към 1 бар ... на 4000 - 4 .... виж си магистралата - разглобява се лесно .... една вечер се накисва в коресилин и падат мизериите. П.П Вал сменян ли е на тази кола ?
        Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
        Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Маслото е 10w40 IGAT немско гумичките са меки и не са натрошени така нареченият паяк го промих и продухах с силен въздух валът не е сменяван но всичките му шийки са еднакви при замерване така че не виждам какво друго може да бъде освен помпата да прави мизерии. ИМА ЛИ ТАКТИКА ЗА ВДИГАНЕ НА НАЛЯГАНЕТО И ???.

Коментар

svetli4a написа:
            гумичките на магистралата в какво състояние са ти ? ... ако не са сменяни скоро , се втвърдяват и започват да се чупят ... тези остатъци запушват дупчиците към вала ...
            Глупости на търкалета.
            Fiat 1.4 12V
            Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
            Да си втори значи да си първи сред загубилите.
            Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

[quote="valentino321"]
              svetli4a написа:
              гумичките на магистралата в какво състояние са ти ? ... ако не са сменяни скоро , се втвърдяват и започват да се чупят ... тези остатъци запушват дупчиците към вала ...
              Глупости на търкалета.[/quote Абсолютни глупости да!При запушване да пада налягането??????????Според мен това масло трябва да се смени.Аз го изтърпях същото точно 650 км и го смених със селения и двигатела се прероди.Товa igat e пълна помия,ама ми го беше препоръчал един "разбирач"че било евтино и хубаво-пълен таш*к.
              Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Working...
              X