Тази вечер, докато се прибирах видях, че ми свети лампата на маслото. Не е светила повече от минута, но не съм гледал към таблото в момента на светването. Веднага отбих и изгасих колата. Направо ми причерня. Проверих маслото, има си масло, проверих кабела на датчика и е здрав. За всеки случей извадих буксата и я вкарах пак. Реших да я запаля отново, да проверя и това, което забелязах, беше, че при палене лампата угасва и след секунда светва пак за постоянно. Прибрах колата с дърпане на свободна(не го пожелавам на никой, скоро такъв филм не бях преживявал). Утре ще отида пак на дърпане да ми замерят налягането с манометър. Въпроса ми е, имам ли някакви шансове проблема да е само в датчика, при положение, че първо гасне и после светва пак. Понеже разпродавам друго браво на части, ако е помпата може да се сложи направо другата. Някой има ли идея какви пари ще ми струва това удоволсвие?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с налягането на маслото - светна лампата
Collapse
X
-
Ако не е имало налягане и да караш повече от минута така със сигурност щяха да ти се разтропат повдигачите.Ако не се е променил звука на мотора преди да угасиш едва ли е станала беля.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
-
infineon написа:Ако не е имало налягане и да караш повече от минута така със сигурност щяха да ти се разтропат повдигачите.Ако не се е променил звука на мотора преди да угасиш едва ли е станала беля.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
Проблемите продължават. Оказа се че проблема не е решен. С новия датчик лампата на маслото на празех ход премигва, а в обороти изгасва. Това се случва само като позагрее повече колата. Днес отивам да замерят налягането с манометър, а въпроса е: Ако налягането е ниско, може ли да се разбере къде е проблема, без да се отвори мотора - в лагерите или в помпата? Другия ми въпрос е - Какво налягане трябва да дава на празен ход и какво в обороти?Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Коментар
-
Маслото е Selenia Gold 8000км. Маслото е на максимума на щеката и по това което се вижда е в добро състояние - не капе от щеката и при допир м/у пръстите, няма никакви признаци на заминало. Откакто имам колата, винаги съм сменял навреме маслото, никога не съм го пресрочвал дори и с 1 км.Преди малко ми се обадиха, защото пратих човек да я закара да я видят. Майстора нямал манометър за масло и казал че най-вероятно е затлачена цедка на смукателя в картера. Пратих го да търси друг сервиз и ще пиша какво е станало.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар