Колеги, да споделя и моя опит с този проблем. Колата ми е мареа 1.8 16в 1996г. Колата има и обикновенна газова.Забелязах този проблем още като я купих. Най - вече се проявява извънградско като карам леко на баир, лампата ми светва но ако отпусна педала на газта веднага загасва. Отидох на диагностика и ми казаха че имам запаметена грашка от ламбда сондата/ за бедна или богата смес непомня/. Изчистиха я и спря да свети за доста време и после пак по същия начин /забравих да кажа, че това ми го прави само на газ на бензин всичко си е ок/. След това сложих ламбда емулатор заради газовата и спря да свети за около година. Миналата събота ходих до велинград и пак ми светна и вече съм почти сигурен че ми е от сместа/бедна или богата/. Със смяна на лабдата няма да се оправи просто трябва да се види в какво състояние е изпусквателната система дали някое от гърнетата не се е запушило или ако имате газова да отидете да я погледант как е настроена. Също така бих препоръчал да отидете на газов анализатор за да видите дали взичко е наред.Поздави.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Докато карам и ми светва лампата за дюзите.
Collapse
X
Реклама
Collapse
Коментар