Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докато карам и ми светва лампата за дюзите.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги, да споделя и моя опит с този проблем. Колата ми е мареа 1.8 16в 1996г. Колата има и обикновенна газова.Забелязах този проблем още като я купих. Най - вече се проявява извънградско като карам леко на баир, лампата ми светва но ако отпусна педала на газта веднага загасва. Отидох на диагностика и ми казаха че имам запаметена грашка от ламбда сондата/ за бедна или богата смес непомня/. Изчистиха я и спря да свети за доста време и после пак по същия начин /забравих да кажа, че това ми го прави само на газ на бензин всичко си е ок/. След това сложих ламбда емулатор заради газовата и спря да свети за около година. Миналата събота ходих до велинград и пак ми светна и вече съм почти сигурен че ми е от сместа/бедна или богата/. Със смяна на лабдата няма да се оправи просто трябва да се види в какво състояние е изпусквателната система дали някое от гърнетата не се е запушило или ако имате газова да отидете да я погледант как е настроена. Също така бих препоръчал да отидете на газов анализатор за да видите дали взичко е наред.Поздави.
    Fiat Ritmo 1.1 1985g. 44kw, Lancia Thema 2.0 i.e 1986g 85kw, Lancia Dedra 1.8 i.e 1992g. 77kw, Fiat Marea 1.8 16v 1997g. 83kw, Alfa Romeo 1.8t.s. 1999g 144ks, Lancia Lynda 1.9jtd 2004g. 115++is, Lancia Phedra 2.2 hdi 2002g 128ks,Fiat Freemont 2.0 multijet2 2014g 140ks

Коментар

Working...
    X