Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със запалването на Мареа 1.8

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със запалването на Мареа 1.8

Колата е Мареа 1.8 16в 115 коня.Няколко пъти след като заредя бензин, и по време на движение на ниски обороти колата изгасва и после 2-3 минути не иска да запали.Сега пък започна да се случва и след като паркирам за 5 минути някъде.Днес изобщо не запали след едно такова паркиране и запали чак след 5-6 часа.Откачам акумолатора за 10 минути...но не помага.Лампичката, която е за инжекциона не изгасва, когато не иска да запали, а последния път даже светна по време на път.Дали проблема е от някой датчик или да го търся някъде на друго място?Благодаря.

Пробвай да изчистиш дюзите.
    FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
    Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

Отиди на някой читав майстор, че тая Марея доста е фтасала Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Като че ли описа проблемите от 3-4 теми наведнъж. Бензинов филтър сменян ли е... сипи някой бензин 98, 100 октана и покарай с повечко газ, току виж се поотпуши малко. Колегите да ти кажат дали от датчик на колянов вал може да се получи такъв проблем, щото аз не съм сигурен
      Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
      Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
      Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Колега roonex, аз съм имал подобен проблем и докато го установя от къде е, направо бях брадясал :D Когато не иска да запали, като дадеш на контакт чуй дали бензиновата ти помпа която е в резервоара жужи. Ако не се чува звук, направо я сменяй с нова защото не се знае кога и къде ще откаже. Ако имаш въпроси, питай. Успех!
        Fiat Marea 1.8 HLX

Коментар

При положение, че ти го прави постоянно и ти свети лампата с дюзата, сигурно проблема ще се хване при диагностика.Така че отивай, не чакай да те остави на пътя.При мене проблема е сходен, но се проявява рядко и неочаквано /описан е в една тема от преди няколко дена/. Успех!
          Fiat Marea 1.8 16V

Коментар

При студен двигател си пали без проблем...Ходих на диагностика и показва грешка при датчика, ще го сменя него и дано стане....за бензиновата помпа....не съм се заслушвал дали работи, когато го прави тоя проблем....пък и от псуване не ми остава време да я чуя

Коментар

Датчика на коляновия вал.
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
              X