Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не ще да пали след като е била паркирана

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не ще да пали след като е била паркирана

Здравейте колеги! Имам много странен и неприятен проблем с Мареа 1.8 16в. Три пъти ми се случва след като е била паркирана за няколко часа да не иска да запали. Стартера върти, но не пали. Първия път се стигна до там, че я теглихме до сервиз за диагностика. Там установиха, че датчика на коляновия вал не се възприема от компютъра, но иначе работи в норми. Стигнаха до извода, че проблемът е в компютъра. След като престоя с откачен комп. през ноща, на другата сутрин запали от раз. Така и нищо категорично не се установи. И всичко беше наред за около месец, когато пак след престой отказа да запали. Тогава сам откачих акумулатора за 10 мин. и след това запали. Третия път пак така. Обаче ме притесняка какво не е наред - дали датчика на моменти не работи и компа го възприема като грешка и в последствие не го отчита или той нещо се шашка. Ако някой е имал подобен проблем или има идея от къде идва проблема моля да сподели.
    Fiat Marea 1.8 16V

според мен ти е датчик на РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИЯ вал.

Коментар

А тази мареа, дали има фазов сензор изобщо?
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Има
        '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
        '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Еми значи, без фазов сензор няма да запали. Без датчик на коляновият вал ще запали, но ще работи предпазливо и нестабилно, защото фазовият не е толкова точен, поради малките диаметри при разпределителният вал.

Коментар

Danchojn написа:
            Еми значи, без фазов сензор няма да запали. ....
            точно , де , не видя ли какъв ми е ДВГ

Коментар

... грешен пост ...

Коментар

Добре де ама на диагностиката излиза проблем в датчика на коляновия вал
                Fiat Marea 1.8 16V

Коментар

Аз не знам как работи Sw на този автомобил, но поради неточността на фазовия сензор, може да са решили да не пали, при отсъствието на този на коляновият вал. Доста зависи от двг, та това което казвам, са само насоки. Не познавам конкретният двигател.

Коментар

u_bo написа:
                    Danchojn написа:
                    Еми значи, без фазов сензор няма да запали. ....
                    точно , де , не видя ли какъв ми е ДВГ
                    Еми видях, ама чак сега

Коментар

И аз имам подобен проблем - но малко по различен:Колата е Мареа 1.8 16v 155 коня.Когато е студен двигателя - пали без проблем, като е загрят - примерно карам 1-2 часа, паркирам някъде и след 5 минути не пали.

Коментар

ако искаш акъл - смени масла, ремъци, филтри и антифриз....не че ще помогне, ама поне ще си я обслужил
                        Fiat Punto 1.1-Синята птица
                        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

кола

Колега мисля че е датчик той така прави като загрее не пали
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

roonex написа:
                            И аз имам подобен проблем - но малко по различен:Колата е Мареа 1.8 16v 155 коня.Когато е студен двигателя - пали без проблем, като е загрят - примерно карам 1-2 часа, паркирам някъде и след 5 минути не пали.
                            1. таквази Мария стандартно НЕМА !!! 2. ако НАИСТИНА ти е 1.8 16 лесно се пробва
                            tipaj написа:
                            Добре де ама на диагностиката излиза проблем в датчика на коляновия вал
                            надали ТОЧНО ТОВА пише, просто вземи лист и химикал и запиши какво дава диагностичния софт. сигурно е на английски.

Коментар

На диагностиката излиза, че когато върти стартера компютъра вижда 0 оборота на коляновия вал
                              Fiat Marea 1.8 16V

Коментар

Working...
                              X