Здравейте колеги! Имам много странен и неприятен проблем с Мареа 1.8 16в. Три пъти ми се случва след като е била паркирана за няколко часа да не иска да запали. Стартера върти, но не пали. Първия път се стигна до там, че я теглихме до сервиз за диагностика. Там установиха, че датчика на коляновия вал не се възприема от компютъра, но иначе работи в норми. Стигнаха до извода, че проблемът е в компютъра. След като престоя с откачен комп. през ноща, на другата сутрин запали от раз. Така и нищо категорично не се установи. И всичко беше наред за около месец, когато пак след престой отказа да запали. Тогава сам откачих акумулатора за 10 мин. и след това запали. Третия път пак така. Обаче ме притесняка какво не е наред - дали датчика на моменти не работи и компа го възприема като грешка и в последствие не го отчита или той нещо се шашка. Ако някой е имал подобен проблем или има идея от къде идва проблема моля да сподели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не ще да пали след като е била паркирана
Collapse
X
-
u_bo
-
u_bo
Danchojn написа:Еми значи, без фазов сензор няма да запали. ....
Коментар
-
u_bo
-
u_bo
roonex написа:И аз имам подобен проблем - но малко по различен:Колата е Мареа 1.8 16v 155 коня.Когато е студен двигателя - пали без проблем, като е загрят - примерно карам 1-2 часа, паркирам някъде и след 5 минути не пали.tipaj написа:Добре де ама на диагностиката излиза проблем в датчика на коляновия вал
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар