Тъй като си купих пунто 1.1 бензин 94 преди 2 дена се чудя какво наи-важно трябва да сменя веднага.Освен маслото и ремъка.Някой ако знае може да ми помогне,ако каже няма да му се разсърдя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво основно трбява да се смени на токущо купена кола
Collapse
X
-
Преглед само на ходова част е 10 лв , по-обстоен вероятно чини 20-30 лв.Ама гледай да ти го направят качествено,а не само с поглед да се разходят под колата и да надникнат под капака за отбиване на номера.В СБА до стадион Славия преглед на ходова ми струваше 8 лв.Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
Punto_PoweR написа:..някой ако знае някое место в Младост,Дружба,,Дианабад тоя окраг може да ми помогне да кажеAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
трябва да смениш ангренажен комплект +масло и маслен филтър. нищо друго не е задължително.опознай колата, свикни със шумовете, вървежа и возията и сам ще разбереш какво друго да сменяш.аз например смених здрави амортисьори и после разбрах че на мойта кола окачването си е такова(меко).щях да сменям дискове и накладки, но нямах пари и в последствие изкарах още 25 000 км. без да мръднат.после като смених накладките ми писнаха ушите от скърцане и колата не спира както преди само защото не бях наясно с пазара на части за тази марка.но всичко е въпрос на личен избор и финансови възможности.УСПЕХ.FIAT STILO 1.6 16V 3 врати
Коментар
-
Какво ще сменяш си зависи от състоянието на колата.Аз на тази която карам сега, като я взех и смених само маслото и масления филтър.Друго нямаше нужда, личеше си че ремъците са нови.Сега друг е въпроса ако искаш да набиваш пари и да сменяш наред водна помпа термостати, свещи и такива.Аз ако ги сменя всичките тези неща ще ми излезе колкото половината от стойноста на колата.При теб даже и клапани не удря така че може да не се безспокоиш за ремъка. Сменяй маслото и филтъра да си спокоен и газ, което друго трябва то ще си покаже.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Окей всичко е точно и ясно.Разбрах,че трябва да сменя ремък,ролка и маслото.Разбрах,че имало някакво наливно масло,само дето не знам колко пари стувало и къде се продава.Май по специализираните магазини няма такива.???????И 5 лева да стане бензина аз пак ще карам! И 5 стотинки да стане аз пак ще крадна
Коментар
-
Защо ти е наливно? Купи си Селения голд, доста евтино е, към 11 лв литъра мисля, няма смисъл да сипваш наливно за да спестиш 4-5 лв. Поне ще си сигурен че не е менте понеже е в метални кутии.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
ако ти загрява бавно колата и ти е слабо парното си смени термостата.виж антифриза, ако е кал и батак, сменяш и него.виж си маркучите за бензина и антифриза, ако са напукани- сменяй.прегледай спирачките и спирачните маркучи особено предните. смени спирачната течност.виж свещите и кабелите в какво състояние са.прегледай носачите, тампоните и кормилните накрайници.смени маслото и филтрите- въздушен, маслен и горивен.Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша
Коментар
-
infineon написа:Какво ще сменяш си зависи от състоянието на колата.Аз на тази която карам сега, като я взех и смених само маслото и масления филтър.Друго нямаше нужда, личеше си че ремъците са нови.Сега друг е въпроса ако искаш да набиваш пари и да сменяш наред водна помпа термостати, свещи и такива.Аз ако ги сменя всичките тези неща ще ми излезе колкото половината от стойноста на колата.При теб даже и клапани не удря така че може да не се безспокоиш за ремъка. Сменяй маслото и филтъра да си спокоен и газ, което друго трябва то ще си покаже.LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
-
lubo_Y10 написа:infineon написа:Какво ще сменяш си зависи от състоянието на колата.Аз на тази която карам сега, като я взех и смених само маслото и масления филтър.Друго нямаше нужда, личеше си че ремъците са нови.Сега друг е въпроса ако искаш да набиваш пари и да сменяш наред водна помпа термостати, свещи и такива.Аз ако ги сменя всичките тези неща ще ми излезе колкото половината от стойноста на колата.При теб даже и клапани не удря така че може да не се безспокоиш за ремъка. Сменяй маслото и филтъра да си спокоен и газ, което друго трябва то ще си покаже.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар