Здравейте, светна една лампа дето е за проблем в мотора и на борда пише `engine fault` и колата работи като на 3 цилиндъра и гори много, на диагностиката показа грешка в ламбда сондата преди катализатора....та въпроса ми е възмойно ли е да е в нея повредата?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
въпрос относно стило 1.6 бензин
Collapse
X
-
Re: въпрос относно стило 1.6 бензин
sheriff написа:Здравейте, светна една лампа дето е за проблем в мотора и на борда пише `engine fault` и колата работи като на 3 цилиндъра и гори много, на диагностиката показа грешка в ламбда сондата преди катализатора....та въпроса ми е възмойно ли е да е в нея повредата?
-
nedialk00
ламбдата е един от датчиците, който определя каква горивна смес да отива в двигателя от нея е взимай нова и си готов
Коментар
-
Ще използвам тази тема, за да не пускам нова със аналогичен проблем.Моето Стило 1.6 също е с грешка Engine Fault ... преди година пак беше така но с почистване на дросела и въздухопроводите се оправи... сега при светването на лампата грешките бяха : P1300 - без описание, P0460 - Fuel Level Sensor и P0171 - System Too Lean изтрих си ги пред блока и като запалих веднага светна лампата, но не постоянно а мига на всеки 3 сек и пищи .. и така вече 3-ти ден (разкачих акумолатора за всеки случай, но не ...) Вече грешката не се запаметява в компютъра, а само постоянно мига .. отидох за консултация в сервиз човека ми каза, че му се струва да прекъсва цилиндър (провери ги един по един .. не) и че двигателя работи с една идея по-ненормално има финна вибрация .. оборотите почти не се менят .. Пуснахме я да видят живи данни съответно предната ламбда сонда не е в час нещо .. всичко останало е ОК .. но тя не би трябвало да предизвиква това мигане и пищене. Преди месец след изтриване на грешките: P0460 - Fuel Level Sensor и P0171 - System Too Lean си ми изгасна и лампата, че пак имахме проблем но реших че е моментен гаф заради влагата.. Разхода ми е над 12/100 в София ... Та въпроса ми е освен ламбдата какво друго би довело до тази дискотека в колата ..Иначе днес идвайки към работа я пробвах на първа не може повече от 50км/ч и стига до 7000 оборота .. незнам дали това има някакво значение въобще ..Моля дайте идеи и съветиFiat Freemont 2.0 140 h.p. 2012
Fiat Stilo 1.6 16V 103 h.p. '02
Коментар
-
Mihaela Savcheva написа:Помагайте моля Ви ..искат да ми сменят компютъра на двигателя ...FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
Смених свещи, че така или иначе бяха за смяна .. нищо не се промени Предварително да си кажа: кабели нямам (бубина с лула), дистрибуторна капачка също нямам ...Мига и пищи та се къса .. трудно ускорява и при отнемане на газта дори и леко да сам подавала преди това, предърпва много осезаемо Ламбдите работят добре , map-a дава перфектни данни ... двигателя обаче нещо не работи добре..последната идея е че самия компютър не управлява правилно двигателя.. утре или следващия ден ще се прави опит да се подмени компа .. няма просто какво още да се сети някои да се провери.. Искаше ми се да направя малко BrainStorming и събера повече мнения и идеи преди да стигна до радикалното сменяне на компютър ..Fiat Freemont 2.0 140 h.p. 2012
Коментар
-
Проблема е установен и отстранен !!! :D :D :D Имахме нужда от "Адаптиране на маховика" (или на датчика му) и това стана само с компютър без никакво разглобяване и сваляне на каквото и да е било... а още по-малко смяна на компютър ..Fiat Freemont 2.0 140 h.p. 2012
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар