Добро утро колеги,Тази сутрин Бравото не запали - 1.2 - 2000г. По принцип досега несъм имал подобни проблеми. Ток има (акумулатора е Bosch s5 54ah на около година), не ми е замръзнал антифриза , стартера върти, бензиновата помпа се чува и следва един приглушен звук като че вече пали, ама уви неще. Възможно ли е нещо да е замръзнало и какво да правя от тук нататък, освен да изчакам да се стопли ? По таблото всичко си изглежда наред, не светят излишни лампи. Искам да установя причината, щото хич не са приятни тези изненади рано сутрин и ходенето с алтернативен транспорт до работа П.С. Сега се сещам, че миналата седмица сипах 95 на ОМВ ( по принцип зареждам на Лукойл), та възможно ли е понеже имам бензин около резервата, нещо да е позамръзнало из резервоара...ако съм случил на кръщавано гориво ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 1.2 не запали тази сутрин.
Collapse
X
-
Помпата нормално ли работи, подкачва ли? Щото аз вчера ,точно когато най-бързах, давам на контакт и бууууу(странен звук от помпата)..... няма бензин, въртя пали, ама след 1 сек. изгасва.Хубаво че съм с газ- и запалих на газ( то беше тюфкане, прекъсване). Та нали ти спомена че ти е около резервата....ако ти свети лампата за всеки случай налей 5-10 литра бензин да си сигурен че имаш и не е от него. Щото аз я гледах моята лампа че светеше, но стрелката не беше много надолу и си мислех, че има, ама явно е нямало.Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
-
.
PaUnOff написа:Помпата нормално ли работи, подкачва ли? Щото аз вчера ,точно когато най-бързах, давам на контакт и бууууу(странен звук от помпата)..... няма бензин, въртя пали, ама след 1 сек. изгасва.Хубаво че съм с газ- и запалих на газ( то беше тюфкане, прекъсване). Та нали ти спомена че ти е около резервата....ако ти свети лампата за всеки случай налей 5-10 литра бензин да си сигурен че имаш и не е от него. Щото аз я гледах моята лампа че светеше, но стрелката не беше много надолу и си мислех, че има, ама явно е нямало.
Коментар
-
PaUnOff написа:Помпата нормално ли работи, подкачва ли? Щото аз вчера ,точно когато най-бързах, давам на контакт и бууууу(странен звук от помпата)..... няма бензин, въртя пали, ама след 1 сек. изгасва.Хубаво че съм с газ- и запалих на газ( то беше тюфкане, прекъсване). Та нали ти спомена че ти е около резервата....ако ти свети лампата за всеки случай налей 5-10 литра бензин да си сигурен че имаш и не е от него. Щото аз я гледах моята лампа че светеше, но стрелката не беше много надолу и си мислех, че има, ама явно е нямало.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
Стига с тия глупости, там лъжели другаде не лъжели. Ако зачетеш в нета има същите крайни мнения и за Шел и за лукойл. Всеки си има фаворит и си мисли че той е прав. Както и да е.И аз веднъж го имах този проблем, светна лампата но показваше че има още едно деление и на един светофар угасна. След като долях се оправи.Това 1.2 му е много калпав бензиномера май, никога не карайте на светната лампа. Освен това като сипя 20 литра на празен резервоар стрелката ми отива на 3/4.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
миналия ден го имах абсолютно същия проблем,но както карах и стрелката беше малко над резервата и на един баир започна да кълца,но не угасна и стигнах до близката бензиностанция налях 10 литра запалих изчаках малко да поработи на празен ход да може да подкачи помпата и сега си е наред,явно не само моя бензиномер показва грешно през зимата.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар