Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Brava, странни шумове при потегляне назад

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Brava, странни шумове при потегляне назад

Здравейте, от известно време се появи странен шум в момента когато потеглям на задна скорост. Шумът прилича на онова "хъркане" на страрите газки, при смяна на скорост, но е по-глух. Струва ми се, че идва някъде изпод скоростния лост или малко по-напред. Не се появява редовно, но почти винаги ако се качвам назад по наклон или върху бордюр. Никога не съм го чувал на първа.За пръв път се появи след като "закачих" една шахта. Движех се 10-20, така че не беше някакъв силен удар, но усетих помръдване на скоростния лост.На другия ден я закарах в сервиз, вдигнаха я, гледахме, но нямаше никави видими следи от удар. За съжаление на място не можах да им покажа проблема. Днес това "хъркане" ми се появи докато паркирах на стравнително равно място. Изгасих колата и след 5 мин като я запалих чух леко изпукване някъде под двигателя в момента, в който запали.Дайте някаква насока, че в повечето сервизи още от вратата започват да ми предлагат да сменят разни неща.
    Fiat Brava 1.6/16V, 96г

Имаш изкривяване на някоя щанга от механизма на ск.лост и при вкл. на някоя скорост или на свободна/при теб в случая задна/,освен вилката включваща задна,буташ и съседната леко.От там,някои от зъбните колела в цкоростната кутия се допират и се чува хъркането.
    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Благодаря за бързия отговор.Ако не те затруднявам може ли накратко да кажеш има ли шанс за ремонт. Може ли да се смени само дадена щанга или се сменя целия механизъм. Намират ли се части по магазините?Извинявам се ако въпросите ми звучат глупаво, но си нямам никаква идея колко може да е зле работата. Пък и като се сетя, че за въздуховода от въздушния филтър до колекторите ми искаха 150лв, почвам да си мисля за големи числа
      Fiat Brava 1.6/16V, 96г

Коментар

Щангата се изправя с чука.При мене чак се беше счупила на две и я заварих.
        Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
        ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Working...
        X