Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

фиат мареа неможе да се изфорсира

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги, аз съм с Фиат Мареа 1.8, която е с обикновенна газова уредба. От известно време започна да ми пали на бензин чак на 3-тия път. И на моменти като карам на бензин между 2500 - 3000 оборота придърпва и се спъва, не мога да я изрежа, дори на моменти се чуват гърмежи в предницата отдолу. Иначе на газ си е перфектна . Бях я закачал на диагностика и я гледахме се установи, че само лабда сондата ми е изгоряла, а тя уж само влияе на разхода, но не и на вървежа. И понеже съм сменял бензинова помпа, сметнахме, че проблемът е в подпушени дюзи. Искам да разбера това със спирта сериозно ли го разправяте?!? Понеже знам, че единствено с ултразвук трябва да се чистят. Това със спирта за горене ми изглежда супер съмнително? Има ли някаква вероятност нещо да се сконфузи? А на моя модел свалянето на дюзите трудоемко ли е? Също така къде в София мога да отида за да ми почистят дюзите ако реша, но на достъпни цени разбира се? А това 20-30 лв на дюза не е ли много скупичко и пък и отделно свалянето им да се заплаща?!?
    Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)

Коментар

Аз мойте дюзи ги чистих за по 10лв. на бройка.Свалянето им не е много трудно,но ако не си го правил преди няма да се справиш.Ако един и същ майстор ти сваля и чисти дюзите може и да се разберете за по-тънка цена все пак.
      FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
      Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

Дано да греша,но тези симптоми са на избила гарнитура-надува в охладителната течност и за това бълбука.Белият пушек от ауспуха е също симптом на тази болест.
        Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Working...
        X