здравейте колеги значи фиат мареа 1.6 16в ми е колата и неможе да се изфорсира като и дам гас припуква и се чува някаква течност в централната конзола и след това се оправя и после пак като поработи на обороти пак същия проблем.някакви предположения от какво може да е това? и може ли да е от датчика който конторолира сместа на гориво т.е този от дясната страна на двигателя .?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
фиат мареа неможе да се изфорсира
Collapse
X
-
Колега 90% са дюзите......имал си метан следователно си я карал на метан и не си използвал бензиновата система....10% си оставам за не много верятна грешка от моя страна . Моя съвет е да сложиш 50-60 лева бензин и 3-3.5 литра спирт за горене и да караш малко по юнашкатаП.С. Имах същия проблем и след приложената процедура се оправи. Успех в начинанието.
Фиат Браво 1.6 16в с ГИ
Ауди ТТ 1.8 турбо 180кс
Коментар
-
аха ми след като направих бартера веднага продадох метана и я закачих на диагностика . нищо не отчете и майстора вика сипи добавка за дюзите шибнах и добавка не 1 пат. след време колата огасна смених помпа след това 2 месеца немога да разбера за какво ми гасне и неще да даржи обороти смених вчера кошницата вс ток паи и даржи обороти обаче днес малко зор да запали и нали ви казвам като и дам газ припуква и чувасе някава течност да тече в централната конзола и после се оправя и пак тай като и дам газ. един майстор ми каза че тоз датчик който определят сместа на гориво бил за смяна но не искам да давам пари за нещо който може да не е от него. и другото което е че излиза мн бял бушек и като я изфорсирам капе някаква течност от гарнето немога да разбера кактово е не ми прелича на масло . викам да нямам някоя избила гарнитура или да отива на там.
Коментар
-
Ако имаш избила гарнитура няма да тече от гарнето логично е. Ако ти е избила гарнитура на всмукателен колектор двигателя ще тресе малко. Като загрее малко трябва проблемът да изчезва ако ли не значи са ти доста сериозно запушени дюзите и трябва да ти ги изварят в ултразвукова вана . Но пробвай с бензина и спирта , защото дюзите на 1.6 16 клапановия мотор за доста "навряни" и е доста трудоемко да се свалят ако ме разбираш. А теча от гарнето най-вероятно е вода (конденз) и затова излиза бял пушек.Фиат Браво 1.6 16в с ГИ
Ауди ТТ 1.8 турбо 180кс
Коментар
-
На 20-25л бензин 3-3,5л спирт... ти си ги сложи щом искаш, но не е за препоръчване. Спирт се слага да разтвори водата, а не да почисти дюзите. За дюзите може да сложиш газ за горене, но не чак в тези пропорции Yellow_Flash_Colorz_PDT_09 Примерно 1л на пълен резервоар (или поне да е над половината) няколко пъти действително върши работа, като се усеща почти веднага при запушени дюзи. Щом нямаш газова ефекта може да е траен. Свалянето на дюзите и почистване на ултразвук е най-добре, но и свързано с риск да се повреди някоя и самото сваляне на дюзите този двигател не е най-лесното нещо.
Коментар
-
veskobravo написа:течноста в централната конзола която чуваш най-вероятно е антифриза който се върти в радиаторчетоза парното.Провери какво налягане ти дава бенз.помпа и след това чисти дюзите.10лв. на дюза=40лв. и 20-30лв. на майстор 60-70лв. и вече си сигура в дюзите.Фиат Браво 1.6 16в с ГИ
Ауди ТТ 1.8 турбо 180кс
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар