Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1,2 не иска да запали (силно съскане) - Оправено!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1,2 не иска да запали (силно съскане) - Оправено!

Здравейте!Браво 1,2 не иска да запали. Стартера върти нормално но все едно няма бензин и след по продължително въртене на стартера започва да се чува някакво силно съскане (някъде отзад и отдолу). Гледах за теч на гориво но не видях. Търсих и бензинов филтър да го сменя евентуално, но майче 1,2 нямали такъв филтър. Това силно съскане (сякаш изпуска някакво налягане) ми е доста странно.По някой път след продължително въртене и подаване на газ, започва да гъргори (аха да запали), ама не. Само започва да съска силно.Някой има ли идея какъв може да е проблема или евентуално да ми препоръчате читав сервиз близо до сточна гара, че ще трябва да я дърпаме?Мерси предварително!

Замръзнали гърнета!Преди малко размразих моите, като имах същите симптоми като теб.
    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Същия номер ми го беше погодила Бравата по-миналта зима.Замръзнало задно гърне.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Как се лекува това нещо?

Коментар

LITHIUM написа:
          Как се лекува това нещо?
          С нови гърнета, з/о са пълни с вода и ватата вътре е станала като сюнгер, няма източване.
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

LITHIUM написа:
            Как се лекува това нещо?
            Аз развих снадката преди катализатора и така запалих. После я сложих отново като не стегнах до край трите болта. След работа около един час на място и поетапно стягане все повече и повече на болтовете, изведнъж от ауспуха излетяха ледени късове и изтече доста вода смесена със сажди.
            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Благодаря за своевремената информация, че вече бях говорил да я репатрирам до сервиз и не ми се мисли каква диагноза и ремонт щяха да й правят.Оставих я да пренощува в гараж и след това с малко зор запали.Най- задното гърне ли имате предвид че замръзва или някъде по напред?И цялия ауспух ли трява да се сменя или само гърнето?Благодаря още веднъж за споделения опит!

Коментар

Предполагам си на газ.Направи една малка дупчица в най-ниската точка на последното гърне - обикновено там се събира най-много конденз.Запали колата и я остави да работи докато ауспуха загрее добре - трябва като го пипнеш най-отзад да е топъл, ако не и да пари.Проблема е многото конденз, който няма къде да иде и кратките разстояния на които се карат колите - така последното гърне е все студено и се натрупва вода която не успява да се изпари.Не е вярно че ватата няма съхнене - просто трябва да се загрее добре изпускателната система за достатъчно дълго време.
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                  Предполагам си на газ.Направи една малка дупчица в най-ниската точка на последното гърне - обикновено там се събира най-много конденз.Запали колата и я остави да работи докато ауспуха загрее добре - трябва като го пипнеш най-отзад да е топъл, ако не и да пари.Проблема е многото конденз, който няма къде да иде и кратките разстояния на които се карат колите - така последното гърне е все студено и се натрупва вода която не успява да се изпари.Не е вярно че ватата няма съхнене - просто трябва да се загрее добре изпускателната система за достатъчно дълго време.
                  И аз съм съгласен с Явор. Нищо не сменяй.

Коментар

И аз брах същите ядове преди повече от пет години с първото Пунто 1.2, но се оказа, че не замръзват гърнетата - те са достатъчно обемни и проходоми и не могат да съберат толкова лед, а целият прпоблем идва от КАТАЛИЗАТОРА След като го махнах и на негово място сложих резонаторна тръба нямаше ядове със замръзване.

Коментар

На бензин е, няма АГУ.Ще пробвам с дупчицата.Мерси.

Коментар

Зетя пати с неговото Браво от вода в последното гърне, нямаше никаква мощност, доста време и търсене ни отне докато разберем проблема, след смяната всичко си дойде на място, като отворихме гърнето вътре цялата вата беше набъбнала и затлачила де що има дупки, изтече около 2 л вода, пък и ватата няма как да я възстановиш в нормално състояние.
                        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

За сега ще пробвам с дупчицата, че нямам време да се занимавам.Ако не се оправи ще търся ново гърне.Днес като я карах ми се стори добре, пък да видим занапред как ще е!

Коментар

Можеше да се оправиш и без да я мъкнеш в гараж. Палиш един вестник под гърнето и чакаш да се размръзне.
                            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                            FIAT БРАВО 1.2 16v
                            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Working...
                            X