Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Диагноза по свещи на брава 1.6 16в

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Опитай с друга бобина.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

ще опитам има тук един съсед който ще ми даде, но едва ли ще е това все пак на газ няма никакви проблеми

Коментар

Колега,как е положението с маслото? Коя година ти е колата? Тези свещи на снимките ми изглеждат прекалено черни. Снимай ги на дневна светлина фронтално,ако не е проблем.
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

да прекалено черни са, но не е маслен нагар, масло не гори от смяна до смяна 200 грама да изгори макс; март 1998 година е колата

Коментар

След напълно загряване на двигателя са нужни няколко км свещите да станат червеникави, това е при положение, че всичко е изрядно.На газ пък свещите трябва да се както си ги сложил. Определено ти е богата сместа щом са толкова черни свещите. Няма да е лошо да си провериш регулатора на налягането, получава се пробив и през маркуча за вакума започва да навлиза гориво директно в смукателният колектор.

Коментар

маркучето съм го сменил, а как да проверя регулатора; днес пробвах с друга бобина същатата работа, изключвам и варианта емулатор на дюзи тъй като днес разкчаих буксата от рейката и когато завъртях лампичката светна, след тва пак сложих буксата но разкачих една дюза и пробах да завъртя запали но остана да свети дюзичката т.е си работи показателя

Коментар

Остават две неща, които може да са причина за богата смес:- температурен датчик(намира се на корпуса на термостата - може да се проверят стойности с диагностична апаратура)- МАП(намира се до буксата на ламбда сондата(зад черния капак в центъра на коша зад двигателя) - проверява се лесно - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=316521)
                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

аз като сменях термостата, на него има два датчика, може ли да ми кажеш как да ги провея съпротивление ли какво да гледам, проблеми със загряването на колата няма за 10-15 мин сега в студа на място на празен ход загрява до средата както трябва да е

Коментар

да този мап сензор днес го гледах и извадих маркучето от него и се наруши работата на празен ход но като давах газ продължаваше да работи, но от това което чета може и да е от него тези дни ще видя да пробвам с друг ДАНО СЕ ОПРАВИ ВЕЧЕ

Коментар

А чувам и за някакво МПХ то къде се намира и за какво служи ??

Коментар

В първият си пост пишеш, че си проверил всичко а сега се оказва, че нищо не е проверено

Коментар

chaveto написа:
                          В първият си пост пишеш, че си проверил всичко а сега се оказва, че нищо не е проверено
                          И на мен така ми изглежда.За температурния датчик - твоята кола има два такива. Единият подава информация на ЕКУ-то (този трябва да провериш), а другия на таблото (стрелката, която гледаш.За МПХ - дали ти работи нормално МПХ, може да провериш като си запалиш колата и изчакаш 10-тина минути на място. В първия момент трябва да работи с около 1200 об/мин, а до десет минути да паднат до около 800об/мин. Ако не ти гасне колата при движение на празен ход(ПХ) или не са ти високи оборотите на ПХ - нямаш проблеми с МПХ.
                          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Качеството на горивната смес при съвременните мвигатели се определя от куп датчици, които са изброени по горе. Добавям само датчик за температура на охладителната течност, използва се от ЕКУ-то на двигателя.
                            Palio Weekend 1.6 16V 100 1998
                            Punto MK2 1.2 16 V 80 1999

Коментар

така работи като запаля все едно си опънал смукач както на жигулито :D :D после и се нормализират оборотите на около 850-900; ами днес ще видя кой от двата датчика е на термостата ще разкача първо единия и ще видя дали показва на таблото така ще разбера кой е датчика който ме интересува, но как да проверя после този който ме интересува дали работи ?

Коментар

по-късно днес ще проверя мап-а и датчкиа на термостата и ще ви пиша кви съм ги свършил

Коментар

Working...
                                X