Опитай с друга бобина.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Диагноза по свещи на брава 1.6 16в
Collapse
X
-
nedialk00
ще опитам има тук един съсед който ще ми даде, но едва ли ще е това все пак на газ няма никакви проблеми
Коментар
-
nedialk00
да прекалено черни са, но не е маслен нагар, масло не гори от смяна до смяна 200 грама да изгори макс; март 1998 година е колата
Коментар
-
След напълно загряване на двигателя са нужни няколко км свещите да станат червеникави, това е при положение, че всичко е изрядно.На газ пък свещите трябва да се както си ги сложил. Определено ти е богата сместа щом са толкова черни свещите. Няма да е лошо да си провериш регулатора на налягането, получава се пробив и през маркуча за вакума започва да навлиза гориво директно в смукателният колектор.
Коментар
-
nedialk00
маркучето съм го сменил, а как да проверя регулатора; днес пробвах с друга бобина същатата работа, изключвам и варианта емулатор на дюзи тъй като днес разкчаих буксата от рейката и когато завъртях лампичката светна, след тва пак сложих буксата но разкачих една дюза и пробах да завъртя запали но остана да свети дюзичката т.е си работи показателя
Коментар
-
Остават две неща, които може да са причина за богата смес:- температурен датчик(намира се на корпуса на термостата - може да се проверят стойности с диагностична апаратура)- МАП(намира се до буксата на ламбда сондата(зад черния капак в центъра на коша зад двигателя) - проверява се лесно - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=316521)Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
nedialk00
аз като сменях термостата, на него има два датчика, може ли да ми кажеш как да ги провея съпротивление ли какво да гледам, проблеми със загряването на колата няма за 10-15 мин сега в студа на място на празен ход загрява до средата както трябва да е
Коментар
-
nedialk00
да този мап сензор днес го гледах и извадих маркучето от него и се наруши работата на празен ход но като давах газ продължаваше да работи, но от това което чета може и да е от него тези дни ще видя да пробвам с друг ДАНО СЕ ОПРАВИ ВЕЧЕ
Коментар
-
nedialk00
-
chaveto написа:В първият си пост пишеш, че си проверил всичко а сега се оказва, че нищо не е провереноAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
nedialk00
така работи като запаля все едно си опънал смукач както на жигулито :D :D после и се нормализират оборотите на около 850-900; ами днес ще видя кой от двата датчика е на термостата ще разкача първо единия и ще видя дали показва на таблото така ще разбера кой е датчика който ме интересува, но как да проверя после този който ме интересува дали работи ?
Коментар
-
nedialk00
Реклама
Collapse
Коментар