значи колата я купих 2 рака отначало работеше перфектно но след 2 3 месеца се почна .ходих на диагностика и там ми казаха 4е може да е клапанпосле отворих двигатея и видях разп. вал беше все едно на стуг , после го смених . но тогава дори не искаше запали ,после смених и клапаните и гумичките им,датчиците,после биелни лагери.пак саштото карах я на сервис вав ямбол и там ми казаха 4е ще стане за 2,3 дни но беше там около 2 месеца и после ми каза 4е неможе да я направи и пак я взехмоля ви помогнете ми . мерси предварително сега като отворих пак двигателя видях 4е самото легло е малко на повдигачите е леко подбито. сашто така и кобилиците от пред са малко изхабени .а повдигачите като се напалнят с масло не искат да се варнат и задаржат клапаните отворени и от там идва целия проблем та мисалта ми е 4е трябва да взема нови кобилици или нова глава или и двете?утре ще кача снимки на кобилиците и леглото на повдигачитеПисането на кирилица е задължително!Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за Фиат Брава 1.4 12 в 1996г.
Collapse
X
-
Всички клапани ли остават отворени и не се затварят или само някои?Има ли АГУ колата?Колегата stenli от Велико Търново прави една такава преди време в сервиза си и по случайност бях там.Имаше проблем със задържането на стеблата на клапаните във водачите поради замърсяване с някаква леплива гняс.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
И при мен се получи нещо такова, взех нов вал АЕ от хит-ко комплект с кобилици в една обща кутия. И като запалих колата работеше на 3 цилиндъра и като загрее се оправяше. Какво ли не правих, сменях повдигачи - стари, нови, не ще и не ще. Накрая я закарах в Ямбол. Там ми казаха, че сменили 3 кобилици с друга марка и работата се оправила. А ти на повдигачите източи ли им маслото с менгеме преди да ги сложиш?Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
да изкарвам им малслото с помоща на менгеме . така те ве4е се омекотяват и мога на рака да ги сабера . когато сабера целия двигател и запо4на да вартя пали от рас и е добре но след няколко секунди запо4а пак да прекача и да се тресе двигателя . и не иска да си даржи оборотите след като я изгася пове4е не иска да запали , след това пак вадя маслото от повдига4ите и пак ги слагам и паля от рас но проблема си остава саштия според мен става така:когато са празни повдига4ите и натисна от горе с рака варху кобили4ката тя се движи нормално . но когато ве4е се запали колата надига масло и повди4а не може да се свие заштото има една малка дуп4ица ,когато я минат и повдига4а не може да се варне . аи главата я гледам как леглото на повфдига4а има следи от изхабяване на аломиниямоляви даите ми савет какво може да се направи за да не сменям главаfiat brava s.x. 1.4 12v .1997g.
Коментар
-
Изтегли си от тук ръководството и там има размерите на гърбиците на вала. Опитай с нещо да ги измериш, с шублер или микрометър ако имаш по-голям. Според мен е от кофти размери на новите части. Аз клапани не бях сменял и пак се получи такова отваряне на клапаните от новия вал. А ти в кой сервиз я кара в Ямбол? Не вярвам от ахм-ауто да са те върнали без да я оправят...Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
mom4eto se kazva valentin i toi mi kaza 4e razmerite na vala sa dobri i 4e trqbvalo da smenq glavata i kobilicite a kogato hodih v axm-auto i im kazah kade e kolata maistora koito beshe tam mi kaza 4e shtom toi ne e mogal da q napravi te sashto ne mojeli da q napravqt .fiat brava s.x. 1.4 12v .1997g.
Коментар
-
vish sega as kolata ve4e sam q vzel ot qmbol i pak da q darpam do tam she vidqПиши на кирилица! Прочети правилата на форума!Модераторски екип на fiat-bg.orgfiat brava s.x. 1.4 12v .1997g.
Коментар
-
Да бъде 10W40 (аз дори втора смяна съм с 5W40), за марка всеки ще хвали своето.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
nedialk00
и вземи да се ограмотиш малко от малко Нарушение на т. 1.8 от правилата на форумаМодераторски екип на fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар