Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за Фиат Брава 1.4 12 в 1996г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ за Фиат Брава 1.4 12 в 1996г.

значи колата я купих 2 рака отначало работеше перфектно но след 2 3 месеца се почна .ходих на диагностика и там ми казаха може да е клапанпосле отворих двигатея и видях разп. вал беше все едно на стуг , после го смених . но тогава дори не искаше запали ,после смених и клапаните и гумичките им,датчиците,после биелни лагери.пак саштото карах я на сервис вав ямбол и там ми казаха ще стане за 2,3 дни но беше там около 2 месеца и после ми каза неможе да я направи и пак я взехмоля ви помогнете ми . мерси предварително сега като отворих пак двигателя видях самото легло е малко на повдигачите е леко подбито. сашто така и кобилиците от пред са малко изхабени .а повдигачите като се напалнят с масло не искат да се варнат и задаржат клапаните отворени и от там идва целия проблем та мисалта ми е трябва да взема нови кобилици или нова глава или и двете?утре ще кача снимки на кобилиците и леглото на повдигачитеПисането на кирилица е задължително!Модераторски екип на fiat-bg.org
    fiat brava s.x. 1.4 12v .1997g.

Всички клапани ли остават отворени и не се затварят или само някои?Има ли АГУ колата?Колегата stenli от Велико Търново прави една такава преди време в сервиза си и по случайност бях там.Имаше проблем със задържането на стеблата на клапаните във водачите поради замърсяване с някаква леплива гняс.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

И при мен се получи нещо такова, взех нов вал АЕ от хит-ко комплект с кобилици в една обща кутия. И като запалих колата работеше на 3 цилиндъра и като загрее се оправяше. Какво ли не правих, сменях повдигачи - стари, нови, не ще и не ще. Накрая я закарах в Ямбол. Там ми казаха, че сменили 3 кобилици с друга марка и работата се оправила. А ти на повдигачите източи ли им маслото с менгеме преди да ги сложиш?
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

ре

да колата има газаво . ланди рензо. но ас така я закупих от предишния собственик

Коментар

да изкарвам им малслото с помоща на менгеме . така те ве4е се омекотяват и мога на рака да ги сабера . когато сабера целия двигател и запо4на да вартя пали от рас и е добре но след няколко секунди запо4а пак да прекача и да се тресе двигателя . и не иска да си даржи оборотите след като я изгася пове4е не иска да запали , след това пак вадя маслото от повдига4ите и пак ги слагам и паля от рас но проблема си остава саштия според мен става така:когато са празни повдига4ите и натисна от горе с рака варху кобили4ката тя се движи нормално . но когато ве4е се запали колата надига масло и повди4а не може да се свие заштото има една малка дуп4ица ,когато я минат и повдига4а не може да се варне . аи главата я гледам как леглото на повфдига4а има следи от изхабяване на аломиниямоляви даите ми савет какво може да се направи за да не сменям глава

Коментар

Изтегли си от тук ръководството и там има размерите на гърбиците на вала. Опитай с нещо да ги измериш, с шублер или микрометър ако имаш по-голям. Според мен е от кофти размери на новите части. Аз клапани не бях сменял и пак се получи такова отваряне на клапаните от новия вал. А ти в кой сервиз я кара в Ямбол? Не вярвам от ахм-ауто да са те върнали без да я оправят...

Коментар

mom4eto se kazva valentin i toi mi kaza 4e razmerite na vala sa dobri i 4e trqbvalo da smenq glavata i kobilicite a kogato hodih v axm-auto i im kazah kade e kolata maistora koito beshe tam mi kaza 4e shtom toi ne e mogal da q napravi te sashto ne mojeli da q napravqt .

Коментар

iskam da vi popitam kogato kobilicite i povdiga4ite sa stari a vala e nov dali pre4i

Коментар

Не пречи стига гърбиците на вала да не са по-високи от оригиналния вал. В ахм-ауто търси направо хит-ко няма какво да се занимаваш с майсторите. Или направо им пиши във форума.

Коментар

vish sega as kolata ve4e sam q vzel ot qmbol i pak da q darpam do tam she vidqПиши на кирилица! Прочети правилата на форума!Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

zna4i togava ostava da smenq glavata zaradi podbitite legla

Коментар

намерих отговора на проблема

значи проблема е бил от повдигачите искарах им за проба сачмите и колата запали и вече има ниски обороти и не прекасва и така по лесно си работи повдигача и затваря клапана :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Коментар

можели да ми кажете със какво масло да и сложа. Защото четох тук във форума и има много различни мнения по темата а предния път ,я карах с 15/40 и маи проблема с вала доиде от там мерси предварително

Коментар

Да бъде 10W40 (аз дори втора смяна съм с 5W40), за марка всеки ще хвали своето.
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

и вземи да се ограмотиш малко от малко Нарушение на т. 1.8 от правилата на форумаМодераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

Working...
                              X