Имам следния проблем преди 1 месец колата ми огасна и неможа да запали повече смених помпата защото старата засмукваше бензин пак нищо не хвърляше.След смяната на новата помпа след 10 километра пак неможа да запали.Реших да се направя на майстор и откачих маркуча по който минава бензина от рез. към двиг.И проверих дали помпата хвърля бен. и тя едвам сълзеше.Реших да я изкарам и я потопих в едно легенче с бен. заедно с кошницата и помпата си варви нормално хвърляси бен. колкото трябва но като я потопя в рез. не хвърля , кошницата се палне кактотрябва с бен. рез. е чист вс. е ток но в рез. неможе да направи нужното налягане зада искара бен. от какво може да е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
неработеща помпа
Collapse
X
-
Чак от запушен отдушник ... ако в купето ти смърди на бензин може и да е запушен, иначе така както си обяснил - според мен е от самата помпичка - или турбинката й си е заминала или четките на роторчето. Като свали помпата от кошницата загледа ли се във филтърчето дали има мизерий? ..... Да не си с малко бензин и да обира само боклуците от дъното и да се задръства? ..... Като я извадиш щом бачка да не е и нещо по токовете да ти прекъсва, т.е. като спре продължава ли да идва ток от релето до отзаде ? .... др не се сещамFiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
Citroen Berlingo 1.4/8v (04)
Коментар
-
или е прегънат маркурча някъде или е имало малко вода в бензина и е замръзнала и запушва маркучанай добре я закарай в сервиз и не се занимавай ако нямаш топъл гаражопитай да откачиш мъркуча от двете страни и вкарай въздух с компресор отпред при двигателя и виж какво става дали излиза нещо при края на мъркуча при помпата евентуално може да излезе.ААА да провери ток стига ли до помпатаКУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
Това че е нова ама изооообщо не е сигурно да я отписваш и че проблема неможе да е в нея. Тъкмо миналата зима смених 2 такива турски бошки, най-добре намери някой да дойде да ги размените и да пробвате, тогава вече на 100% ще знаеш от какво е, иначе чува ли се изобщо да подкачва нещо тая помпа или не.Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
Коментар
-
значи там на кошницата има 3 мЪркуча: 1 за снабдяване на рейката с бензин, 2-ят е от рейката и връща обратно в резервоара излишният бензин, а 3-ят по дебелия мисля че вкарва въздух в резервоара на мястото на изпомпаният бензин, ако е запушен може от него да е проблема.Пробваи да дадеш на контакт без капачка за бензина ((резервоара))) да видиме дали има разлика.КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
Хах баси проблема :D ... като отвориш капачката на резервоара чува ли се някво пукане - от вакуум или нещо такова ? Пробвал ли също с отворена капачка ? Пробва ли с малка отверка или нещо друго да бутнеш турбинката на помпата да не засича от нея ... друго наистина не се сещам вече, възможно ли е да е влезнала вода, въпреки че и при мен бая снежец падна вътре, филтъра ти е под задния калник до резервоара (след 98-ма нямат такъв ), откачи единия край на маркуча който влиза към него и виж дали до там отива бензин П.П Тоя третия не беше ли за изпаренията на бензина и води до една кутия под предния десен калник .... наистина може да пробваш да го откачиш направо негоFiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
Коментар
-
И при мен проблема е същия. Бензин стига до филтъра който или е задръстен или е замръзнала вода в него но в попследствие ми изгоря и бушона на помпата който не знам каде се намира.Ако някой знае нека да подскаже малко :D Колата е браво 1.6 Благодаря предварителноOpel Astra Coupe Bertone Turbo Z20LET 200 hp
Fiat Bravo 1.6 16v 118 hp ПРОДАДЕН !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар