След преглед в един сервиз вчера, най-накрая разбрах от къде иде това дразнещо хлопане!!! Разбити са ми втулките на кормилната рейка. Естествено, едва ли ня някой му е приятно да чуе това за автомобила си, но ето че се случва Сервизния ми каза, че имало някакви "ремонтни комплекти" в които се включват именно тези втулки, той бил взимал такива за Пежо и фолксваген и според него съществуват! Звънях на няколко магазина, из между които и М-комплект33 да питам за въпросните втулки и всички категорично ми казваха, че нямало такова нещо.... сами се сещате, че другият вариант е стругаря, обаче това отнема не само време, но и излиза доста по скъпо и няма 100% гаранция в качеството на изработката! Има ли някой, който да се е сблъсквал с подобно нещо или да е попадал на подобен Ремонтен конплект???Оценявам всеки опит за помощ!Skype: fresh-zone
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дайте съвет за втулки на кормилна рейка на Пунто 95-та!!!
Collapse
X
-
Здравей колега, аз съм сменял и точно при стругаря намерих точните втулки Значи тази която ми дадоха от магазина нямаше нищо общо с тази на рейката, явно каталога не им е наред, и второ, по пръта имаше доста ръжда и язви, наложи се да го престържем 0.5мм. от където оригинална втулка и да имах не ми върши работа. Приятел стругар ми направи перфектна втулка от тефлон, плътна и дори малко по широка от оригиналната. Успех п.с. Ако имаш износване на зъбите тази втулка едва ли ще ти помогне много, тракането при мен не изчезна точно по тази причина
-
Благодаря за съвета, ще потърся още малко, ако нестава, вероятно и аз ще мина на варянт СТРУГАР, колкото и да не ми се иска, трябва да си оставя колата разглобена в някой сервиз и да ангажирам някой да ме извозва и да чака с мен, а до колкото разбрах, неставало толкова бързо това при стругаря. Стана ми интересно за хлопането, защото аз имам точно такова хлопане, което ме притеснява!Много кофти момент, много разправия... а нова рейка, незнам колко струва, но знам, че няма да е малко.
Коментар
-
Колега, сигурен ли си , че хлопането е на 100% от втулките ти? Питам , защото и аз имах такъв проблем с тропане и "майстора" /пиша кавички защото, вече той не е за мене такъв/ ми каза, че имам разбит "гребен" на рейката или както казва по-горе колегата VIN "износване на зъбите". Според майстора трябваше да му я оставя колата за ден, два, но не било спешно тъй като рейката не тече, и да си карам така ако хлопането не ме притеснява. В началото не ме притесняваше тропането, защото най-осезаемо беше по павета в завой и то ляв, но постапенно след половин година , че и повече, звука става по силен и почна много да ме дразни , пък се притеснявах да не стане по-голям проблем и затова отидох при друг майстор, като го качих и покарах с него за да го чуе и той. След това се върнахме в сервиза и той слезе в канала под колата и взе да дърпа отдолу и каза че проблема не е в рейката, а в тампон на десен носач. След смяна на десен носач, хлопането изчезна и така си спестих ремонта на рейката. Дано колега и при тебе хлопането не е от рейката , а от нещо друго, както беше при мен.Фиат Пунто 1,2 HSD
Коментар
-
botze написа:Колега, сигурен ли си , че хлопането е на 100% от втулките ти? Питам , защото и аз имах такъв проблем с тропане и "майстора" /пиша кавички защото, вече той не е за мене такъв/ ми каза, че имам разбит "гребен" на рейката или както казва по-горе колегата VIN "износване на зъбите". Според майстора трябваше да му я оставя колата за ден, два, но не било спешно тъй като рейката не тече, и да си карам така ако хлопането не ме притеснява. В началото не ме притесняваше тропането, защото най-осезаемо беше по павета в завой и то ляв, но постапенно след половин година , че и повече, звука става по силен и почна много да ме дразни , пък се притеснявах да не стане по-голям проблем и затова отидох при друг майстор, като го качих и покарах с него за да го чуе и той. След това се върнахме в сервиза и той слезе в канала под колата и взе да дърпа отдолу и каза че проблема не е в рейката, а в тампон на десен носач. След смяна на десен носач, хлопането изчезна и така си спестих ремонта на рейката. Дано колега и при тебе хлопането не е от рейката , а от нещо друго, както беше при мен.
Коментар
-
Спокойно, за да не се чудя от кое е, просто смених цялата рейка днес... питах на няколко места за втулки, един ми каза 36лв за брой, а в следващият магазин ми казаха 95лв за нова (или поне ми я дадоха за нова с кутия и изглеждаше като нова, но майстора каза, че според него е рециклирана)и си казах, е...ти смисъла!!! Та я смениха днес, хлопането изчезна, но волана ми стана чуствително по твърд. ДОСТА по твърд!!! Уж щяла да се раздвижи, ама... знае ли човек... 4 часа се мъчиха 2 момчета да свалят старата и да сложат новата исползвайки само накрайниците от старата, защото комплекта не ги включва.Та така приключи ( за сега) моята история с рейката, утре трябва да търся реглаж, защото колелата са ми на Х
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар